Kur iet mācīties?

Tā... nāk pavasaris, drīz būs visi eksameni aiz muguras... un izlaidums... un... uz kurieni??? Man būs vidējā muzikālā izglītība ar specializāciju- vokālais dziedātājs, ir doma apgūt vai nu vispārējo mūzikas skolotāju, vai nu muzikas menedžmentu, vai nu tīru akadēmisko dziedāšanu... i tātad... zinu, ka ko tādu var apgūt Liepajas Pedagogiskajā Universitātē, Daugavpils Universitātē, RPIVA un LVJVLMA, un kultūras akadēmija... Un kultūras koledžu nevelk, jo tur 2 gadi tik jāmācās, un cilvēks paliek i bez grādiem, i pēc pāris gadiem arī problēmas par to pašu ``Uz kurieni?`` Tātad, tie kas ir pabeiguši, vai vēl mācās, vai domā mācīties, vai apmēram jau zina, uz kurioeni mācīties ies... pastāstiet... kura labāka, un uz kuru nevajadzētu iet... visus plusus un mīnusus... Un kā ir ar darba tirgu konkrētajās specialitātēs?

pianissima (2009-01-31 18:28)      Var jau būt, ka gribētājiem trūkst to pedagogu, bet... Visās esošajās mūzikas mācību iestādēs visas pedagogu vietas ir aizņemtas un vēl rinda stāv. Bet lai mācītu dziedāt privāti akadēmisko... Nu tur ir baigi daudz šķēršļu. Ne par velti ir visādas džeza skolas, bet akadēmiskās privātās nav. Šobrīd tā piepelnās tikai tie, kam ir kāda valsts finansēta pamatdarba vieta un attiecīgi ir pieejamas telpas. Zinu tikai vienu vecu pensionētu skolotāju, kura atļaujas mācīt savā dzīvoklī...

fifidrilla (2009-01-31 21:31)      Bet kādi ir tie šķēršļi? Varbūt skolās labi maksā, tomēr kāda informācijas aprite, prestižs? Kāpēc tie, kas stāv rindās neliek sludinājumus internetā? Gribētāju būs bariem!

Puma (2012-12-12 10:04)      Marmorkaralienes jautājums bija vietā - ja Tevī ir kas īpašs - talants vai specifiska balss, tad ir jēga domāt par prof. dziedāšanu un Mūzikas akadēmiju.
Ja nav nekā īpaša, bet esi šiverīga un uzņēmīga, tad dodies pagūt menedžmentu, bet ne LV, jo darba tirgū augstāk vērtē tos, kas ieguvuši izglītību ārpus LV - stulbums, bet ar to jārēķinās, ja vēlies strādāt savā jomā.
Bet ja trūkst uzņēmības, tad ej pa mūzikas skolotāju - Rīgā, Liepājā vai Daugavpilī, tas jau vienalga :)

kalatura (2013-01-01 20:36)      Es ieteiktu Aizsardzības akadēmiju-šamējiem orkestrī solo vajadzēs.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu