Pareizrakstība skolā

seņči,guņča,tagat,gūlta,tolete...un kurā skolā māca tādu pareizrakstību?????

jazzyy (2009-08-19 21:57)      Frazeoloģisms, ne frazeoloģisms tā "acīs duršanās", bet man, piemēram, šis izteiciens šķiet tikpat neveikls kā gūlta, tolete u.tml. :) Ļoti subjektīvi.
Protams, "klīniski gadījumi", kad cilvēks, šķiet, vispār nezina, kā jāraksta, ir reizēm pārsteidzoši, un tad fui - pa pirkstiem tādam, lai iemācās vispirms gramatiku un tikai tad klabina klaviatūras taustiņus.
Tomēr es arī piekrītu, ka inets ir specifiska vide un ir t.s. valodas reģistri (ja nemaldos, tā to sauc) - atkarībā no apstākļiem, vides un sarunbiedriem mainās arī valoda
tāpēc nevar tā "pa taisno pārnest" sarunvalodu internetā un piemērot tos pašus kritērijus

garaamejoshais (2009-08-19 22:01)      Nu es ar gramatiku neesmu liidz galam atkodis. Skolaa taadu pareizrakstiibu nemaaca, vnk tiem kas taa raksta ir bijis slikts skolotaajs kas neprot iemaaciit....

Lar_unurur.. Ja jau seit piesienaas par pareizrakstiibu, tad nevis ira, bet ir ;)

Vucis (2009-08-20 00:22)      Nesaprotu, kas vairāk kropļo latviešu valodu - slinkie skolasbērni vai izglītotie valodnieki /kas brīžiem paši nezina, ko dara/. Bruņči, fraņči, spānieši, itālieši, smalkais sāls, Īslande, masāžists, druknis, sistēmas beidzēšana, terminālis - viss vienā putrā un vienlīdz neskaidrs, kas pareizi, kas nē. Arī pieturzīmes izmirst savā nāvē - ne tikai komati, bet arī vecā, labā tradīcija atdalīt teikumus ar punktiem /novērota parādība/.

LianaBlu (2009-08-20 01:27)      es shito ieviesu, neatdaliit teikumus ar punktiem, bet ar daudzpunktiem, tjipa turpinot iesaakto domu, kaa redzu, tad daudziem dariit taa patiik...jaa un viszine afrodit nezin, ka teikums ir jaasaak ar lielo burtu un peec daudzpunktiem arii jaasaak teikums ar lielo burtu, un cilveeku vaardi arii jaaraksta ar lielo burtu, taapat, kaa vietu nosaukumi un aiz komata vai citaam pieturziimeem ir jaabuut atstarpei...un veel, kad jautaajuma teikums beidzaas, tad aiz taa liek vienu jautaajuma ziimi...Ar, cienju, Juusu Sarmiite, Skaidriite, Jautriite, Mudiite...

riks (2009-08-20 01:58)      hidronōmi arī jāraksta ar lielo buru!
nu, viena lieta šķegolēšanās internētā ar savu analfabētismu, cita lieta publikācija avīzē vai žurnālā. vai DVD pleijera vai kameras instrukcijā valsts valodā.
nu, bilžu kultūra arī tīklā ne visai, vēl krietni zemāka, kā avīzēs. zemāka, kā OHO.lv tikai pubertatņiku portālā www.face.lv.

JurisK (2009-08-20 02:11)      It kaa censhos rakstiit daudz maz pareizi. Tik nesaprotu, kaapeec nepatiik teicieni - duras aciis(ljoti normaals, biezhi tiek lietots jau sen) un runa iet - varbuut taapeec, ka krieviskais rech idjot, bet izteiciens ljoti eerts. Un no sveshaam valodaam mums ir tik daudz teicienu un vaardu, viens vairaak, viens mazaak. Pareizi te tika piemineets, ka tas valodas centrs buutu krietni jaaapshnjikaa!:) Interesanti, kaapeec veel Anglija nav paardeeveeta? Tak kaadreiz latviski taa bija Englande un anglji englanderi:)) Tik nejaukie krievi ieviesa to savu Angljiju!:))

lar_unurur (2009-08-20 07:42)      "Ja jau seit piesienaas par pareizrakstiibu, tad nevis ira, bet ir ;)"
"a" es "i" nepiesienos...
Tātad drīkstu arī turpmāk rakstīt "ira"?:) Nu, patīk man tā.
Tas zini... ēm, nu tas ir kā kādreiz "lieli" pilosopi lauza un mācīja viens otru, ka izmantot burtiņu K, tas ir "neforši", ja esi "liels" pilosops, tad izmato un iztiec ar G.

Uhuhuu (2009-08-20 10:39)      Patīk amatieru sarunas par valodas aspektiem. Lasīšu vēl.
Bet atbildiet man kāds, lūdzu, kā tas nākas, ka 20 vai 30 gadus ilgs valodas lietošanas stāžs (valodu lieto visi) nav devis kvalitatīvus rezultātus. Manuprāt, tomēr zināma tautas daļa ir vienkārši pastulba.

000079 (2009-08-20 10:39)      Ja priekšnieks atsūta ziņu, ka būs sapŪlce, tad sajūta tāda, ka uzņēmuma nav tik droša nākotne.

AlienAlan (2009-11-30 17:02)      Un tas viss vienā teikumā? Gribētu zināt saturu :D
Btw, ciest nevaru, ka vecas tēmas lido uz pirmo lapu. Nākās spamot pret savu gribu.

Ar cieņu, Guņča

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu