Ko darīt, ja nevaru apmaksāt studijas?

sauliite_ljauljiite (2010-08-04 09:45)      tb dempingot alGGGGGGas :)) nevis alas

Adamsone (2010-08-04 10:52)      Vai nu budžeta grupa vai nekas. Neredzu tur nekādu dramatismu - ja netiec budžetā, tad tiešām nav jēgas, no visiem viedokļiem. Bet ja gadījumā ceri šeit atrast sponsoru - nu tad vispār.....:(

av2 (2010-08-04 11:10)      Ir varianti . Saucaas "Bank Job". Izviilee no koka pistoli un...100 grami drosmei ;))
Bet, ja nopietni, es arii gribu daudzko, ko nevaru. Nu tad kombineeeju, un daru to, ko varu. Un taa ir vissu laiku dziiviitee :)
Iesaku passanceet kur, kur maksaa normaali. Varbuut aarzemees. Sakraat naudinnu, un tad maaciities. Daudzi taa dara bez probleemaam.Es, kad maaciijos, straadaaju pa naktiim....

tiritomba (2010-08-04 11:18)      nu, es mācījos ar studiju kredītu. zināju, ka atmaksāšu, jo mani darbs jau gaidīja. nu jā, jāmaksā vēl 2 gadus, uz 5 ņemts. tiesa, - ja būs kaut viens nenokārtots pusgada eksāmens, neceri, ka tiksi atstiprināts otrajam pusgadam studiju kredītā.

toties vienmēr ir iespēja iet pie tagadējā darba devēja, noslēgt līgumu, ka Tu pie viņa vaiga sviedros vergosi, un viņš Tev varbūt aizdos naudu, kuru pakāpeniski atvilks no algas. bet būs bez %, ja būsi labs darbinieks. tā es savu otru studiju kredītu maksāju - un jau ir nomaksāts ātrāk, nekā pirmais, ko deva banka.
(C) domāt vajag!!!! [UK]

Ef_sansara (2010-08-04 12:28)      Es ieteiktu neatkāpties no sava mērķa. Padomā, vai tiešām vēlies iegūt to papīru un izglītību?
Ja vēlies, brauc uz ārzemēm, mācies valodas un tad atgriezies vai nu ar naudu vai nu izmācies tur.
Man nav pieņemama doma - padoties - "es jau neko".
Vienīgi tiešām jāsaprot, vai tas ir Tavs mērķis vai tiešām tas ir Tavs ceļš.
Ja esi jauns, brīvs un vesels, tad teorētiski viss ir iespējams.

Man šķiet, ka mūsdienās reti, kad jauni puiši grib mācīties. Ja Tu gribi, tas jau nozīmē, ka vajag. Tātad meklē iespējas, kā to izdarīt. Visreālākais - sākt strādāt un krāt naudu. Gatavojies, lai veiksmīgi iestājpārbaudījumus noliktu. Mērķim dzīvē vienmēr ir jābūt.

Jautriite37 (2010-08-04 12:32)      ieliec sludinājumu,ka meklē sponsoru studijām un gan jau kāds bagāts onka pieteiksies:))))

kokote (2010-08-04 16:37)      21 gads - tad jau kādus pāra gadus kā esi ar vidusskolas diplomu, ko ta visu šo laiku sadarīji. Un vēl kāds retorisks jautājiens (kā iepriekšējais)- kāpēc Tev vajag studēt, kāda ir Tava iekšējā motivācija un ko Tev vajag studēt? Patreiz daudz vairāk nepieciešami praktiskā darba strādnieki, varbūt konkrētu profesiju apgūt (koledžā vai kādā profskolā, ja tik ļoooti gribās studēt)...un tad, kad būs sava nauda, kad pats varēsi maksāt, tad arī varēsi studēt.
Domāju JurisK ļoti prātīgi pateicis, Tessa nedaudz pārspīlē (lai gan katru rītu, kad eju garām savas mājas sētniekam, sveicinos un domāju, ar kādu fantastisku pašapziņu un centību viņš dara savu darbu). Pasaule nesagāžas, ja pēc videnes neiestājas augstskolā. Ja nu tiešām esi gudrs, un vēlme studēt ir tik liela, apskaties, kādi eksāmeni nepieciešami iestajai Tavā sapņu fakultātē un specialitātē, izmanto gadu, mācoties mēli izkāris, nokārto...vēlreiz...centralizētos...eksāmenus..A..līmenī..un..tiksi..budžetā:))

riks (2010-08-04 19:24)      nestudē, studē, kur uz bumbiņu, meklē kur ņemt kāpostu.

MedMaasjuks (2010-08-04 21:19)      Jāiet strādāt. Punkts.

Kalvina (2010-08-12 21:05)      Stājies neklātienē un atrodi darbu......Tas gan ir iespējams.
Lai tikai būtu spēks un vēlēšanās:)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu