VIP- Veiksme, prāts intuīcija

Pašlaik skatos šo raidījumu un rodas jautājums- vai mūsdienu jaunieši- studenti, tiešām ir TIK stulbi kā šie, kas piedalījās tikko gaisā ejošajā raidījumā. Nezināt pat, kas ir bijusi Kristīnes prototips Blaumaņā "Purva bridējā"...Kādi novērojumi citiem?

fargo (2012-03-27 00:27)      Es pat neesmu lasījis "Purva bridēju", kur nu vēl zināt, kas ir kādas Kristīnes prototips? Es tagad tā domāju... un nevaru nosaukt vispār nevienu latviešu rakstnieku sarakstītu grāmatu, kuru būtu izlasījis, varbūt, vismaz neatceros. Skolā nelasīju, es tur zīmēju visādus ķiņķēziņus vai gulēju uz tām grāmatām atvērtām. Literatūra bija laikam VIS garlaicīgākā stunda no visām, uzreiz aīz krievu literatūras.
Ar vispārējo izglītību mēs bijām ļoti, ļoti saspringtās attiecībās - es bēgu(ātri un neatskatoties) viņa man dzinās pakaļ kā tāds no kapa izlīdis velis.
Tāpēc, es piem, nevaru labi piedalīties kādos "prātnieku" konkursos, jo tikko kāds jautājums ir par latviešu kino klasiku, vai latviešu literatūru, tā viss... tjiš da gladj, gandrīz neko nezinu, piem limuzīnu jāņu nakts krāsā tā arī nekad līdz galam neesmu noskatījies, nevaru izturēt to uzspēlēto aktierspēli, kādas 20 min esmu noskatījies, par ko patiesībā sižets, nav ne jausmas, varu tikai minēt. kādreiz vajadzēs saņemties - ja nu izdevība piedalīties šādos konkursos?
tādi nu tie pīrāgi

Sherly (2012-03-27 00:35)      es arī nezinu par to Kristīni utt. Bet Limuzīnā toč nav uzspēlēta aktierspēle (tāda ir tikiai pēdējā laika latvju seriāliem). Lai izdodas noskatīties un saprast! :)

daimond (2012-03-27 01:30)      Aktierspēle, vairāk vai mazāk, vienmēr atšķiras no sadzīvē dzirdamajām sarunu intonācijām, un ja tā nebūtu, tad filmēt varētu jebkuras cilvēku sarunas- un tad tiešām būtu uzfilmēta absolūti neuzspēlēta filma..!;)

fargo (2012-03-27 01:59)      Nē, es domāju, ka tas ir sekas tā sauktajam socreālismam, no kura mēgināts bēgt, bet bēgšana notikusi kā vāverei ritenī, tad finālā socreālisma garā studējoši aktieri da režisori iestudē kino kā lugu. Labi, diezgan kāpt uz varžacīm nacionālajiem svētumiem.

JurisK (2012-03-27 03:31)      Par latvieshu filmaam es piekriitu fargo - mums tik pat kaa nav kino aktieru, tas nav tas pats kas teaatra aktieris. Bet Limuziins man patiik:) Kristiines prototips ir manas vecmaates vecmaate no Baunju muizhas. Un tas Edgars vinjas naakamais viirs, dishlers no Igaunijas. A ko, Blaumanis to visu staastu dzirdeeja, uz Peeterpili braucot. Kritikji parasti lieli muldonjas un saraksta lielaakoties tik savas fantaazijas un ziizh faktus no pirkstiem. Par konkreeto probleemu - jaa taada pastaav. Jauni cilveeki, daudzi, ljoti maz lasa. Tas gan nenoziimee,ka vinji dumji, lai gan reizeem taadi patrulaaki izskataas:)

JurisK (2012-03-27 04:22)      Neizlasiiju raidiijuma nosaukumu - Veiksme, praats, intuiicija. Praata tur tikai 1/3, pilniigi iespeejams, ka taadi ir atlases kriteeriji, lai buutu interesantaak un skatiitaajs vareetu uzsist sev uz pleca - kaads es gudriitis! Taada doma neienaaca praataa? Taas manipulaacijas ar cilveeku apzinju - taa ir maaksla, pie tam to tagad maaca uz katra stuura.

Just_ (2012-03-27 08:11)      Vai tiešām ilgstoša uzturēšanās oho tevi nav atradinājusi no brīnīšanās "Kā to var nezināt?!"? Es jau sen ne par ko vairs nebrīnos. Bet tādas vispārējās erudīcijas līmenis tiešām ir zems. Cilvēki vairs neapgrūtina sevi ar lieku informāciju. Un vienīgais zaudējums ir tāds, ka viņi kļūst mazliet garlaicīgāki. Ja vēlies redzēt tiešām erudītus ļaudis, skaties krievu NTV raidījumu "Svoja igra". Tur tiešām mute vaļā - ko tik visu cilvēki nezina!

le_chot (2012-03-27 10:27)      Nu vot,gribējās tikt gudrai-kas tad ir tas prototips-un nekā. Ka Artmane spēlēja Kristīnes lomu-zinu. Bet prototipu neatceros-vai tad bija? Tēli tiek izdomāti un ne viss ir no dzīves un mūsdienu jaunatne jau nu neskatās tos lubu gabalus-viņiem labākajā gadijumā der Krēsla :))

le_chot (2012-03-27 10:28)      Ja var ticēt,ka tā bija Blaumaņa draudzene,tad ko-Blaumanis bija tas dzērājs?

gertrude (2012-03-27 14:52)      ja pareizi atceros, tad Kristīnei ir bijuši kādi 3 prototipi. kuru tad vajadzēja nosaukt?

jodo (2012-03-27 15:10)      Kristīnes prototips bija Blaumaņa kaimiņš kalējs Jānis. Pft! Kā TO var nezināt???

daimond (2012-03-27 20:24)      Neticu jodo! Nu nevar būt- ka tik jauks bija tas kalējs!?!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu