Svešvalodu zināšanas.

Jo vairāk svešvalodu cilvēks ir iemācījies un, jo dziļākas ir viņa zināšanas,...jo garīgi un materiāli bagātāks viņš kļūs!
Kuram cilvēkam tāda bagātība var būt par traucēkli?

riks086      1. Valodu zināšana ir bagātība. Tas ir skaidrs tāpat.
2. Mēģinājumu dziedāt slavas dziesmu īpaši krievu valodai veiksmīgi iztirzāja fargo 2014-05-25 14:04.

Momo      valodas zināt ir svētīgi, par to nevar būt šaubu, bet blakustēmā izskanējušais arī ir loģiski, ka anglim savā zemē ir tiesības tapt sasprastam un vienai greizai pārdevējai polietei nebūtu jāblisinās uz viņu baltām acīm, neko nesaprotot, ko jams grib. tāpat arī šeit - krievam, kas te dzīvo, ir jāsaprot latviski un jārunā latviski. un ja šeit kāds man ir pateicis, ka nav ko runāt na svajom sabačem, govori po russki, nemūžam neatbildēšu krieviski. daži ir pakāsuši labu naudiņu, iedomādamies, ka drīkstēs drīpelēt mani, kā man jārunā. ja nesaprot un atvainojas par to, tad vēl esmu nedaudz pielaidīgāka, atslēgas vārdus tekstā iztulkoju arī krieviski.
viena veca komuniste krievene man kaimiņos dzīvoja. ne vārda latviski pa 40 gadiem, kopš dzīvoja Latvijā. smieklīgi, ka sāka dažus vārdus runāt latviski, kad viņai mazmeita suni piespēlēja, kurš komandas tikai latviski saprata. nācās piespiesties.

caress5      Papildus dzimtajai, LV bütu jäzin kädas 3 vadoshäs valodas atkariibä no intereseem. Väcu, anglju un franchu vai kädu skandinävu. Mazä valstii bez tä neattiistiities.
Valodu mäciishanäs ir iedzimta. Jo äträk säk, jo viegläk iet. Iesaka mäciities vairäkas vienlaiciigi.
Valodu dadzums paräda smadzenju darbiibas kvalitäti. Käda atshkjiriiba, vai trenee smadzenes vai muskuli? Nekäda - ja nelietosi, Atrofeesies.
Var jau slinkumu nosakt par talanta trükumu un aiziet ieraut vai speeliites uzspeeleet,
Holandee katrs seetnieks zina vismaz 3.
Par krievu valodu - tikai valödu nezinätäjs var noveerteet to par bagätu. Izmetiet väcu, franchu, anglju värdus un parunät vairs nevareesiet, Nepieminu veel holandieshu un citas.Säkums tam Petera 1. laikos un veel agräk.

3teevadeels      Atbildot uz jautājumu - protams, nevienam nevar būt par traucēkli... Tomēr jāsaprot, ka mēs nosakām savu lietošanu/nelietošanu/attieksmi, bet sarunbiedra attieksmi mēs kontrolēt nespējam... Lai kā daudzi vēlētos, bet gribēšana nav varēšana. Dzīve ir pietiekoši jauka arī bez gruzīšanās par sava ideāla neesamību tajā. Es varbūt gribu, lai līst rozā lietus, bet tas, maita, mani spītīgi ignorē. Un ilgi jau...

limonija      Darba tirgū valodu zināšanas nenoliedzami ir liels bonuss. Bet ar to vien ir krietni par maz, jo valoda ir tikai viens no darba instrumentiem, ir arī citi - tikpat svarīgi, kaut vai dators, autovadīšanas prasme, labas komunikācijas spējas, nemaz nerunājot par diplomu kādā pieprasītā specialitātē. Taču ir arī gadījumi, kad viss cits ir, bet valodu nezina, un labs darbs iet gar degunu...

LaskovijMerzavec      Valodas zināšanas, tāpat kā piemēram pabeigtās skolas, augstskolas... negarantē, ka viņš " garīgi un materiāli bagātāks". Var būt pabeigtas n augstskolas, n valodas zināt, bet tai pašā laikā būt aprobežots, kā zābaks...

Ir tāds vārds "inteleģence". Tam nav tiešas korelācijas ar izglītību, zināšanām. PSRS laikos tieši inteleģence bija tā, kas tika nīdēta āra. Gan Latvijā, gan arī pašā Krievijā.

Uz Latviju, kas atbrauca? Pārsvarā "prasti" rūpnīcu strādnieki, no visdažādākiem Krievijas un citu valstu nostūriem. Iemācoties runāt latviešu valodā, viņi inteleģentāki nepaliks.

Inteleģents cilvēks, nekad neizrādītu necieņu "prastai" krievuškai... viņam būtu jāstāv tam pāri un pasmaidītu par viņas izradīto necieņu pret sevi, jo tā tikai pazemo pašu necienītāju, neviss viņu.

Windy      Iedomājaties situāciju - Jūs cenšaties uzrakstīt secinājumus par kādu darbu, bet fonā skan dziesma jums saprotamā valodā.. Ja neesat ļoti iegrimis darbā, tad valoda var traucēt XD.

JurisK      Valodas, protams, jo vairaak zini, jo labaak. Vai ir labi, dziivojot ne savaa etniskajaa dzimtenee, bet kaadaa citaa zemee ar pilniigi citu valodu, veidot sociaalas saites, socializeeties ar ne vieteejo kultuuru - tas nu taa, katra pasha izveele. Ja es buutu noleemis pamest Latviju un paarcelties uz dziivi citaa zemee, tad noteikti to nedariitu. Bet gan visiem speekiem panaaktu to, ka jau mani beerni vareetu pilniibaa iekljauties jaunaas dzimtenes kultuurvidee. Bet tais salaas taa esot parasta lieta - kaa reiz staastiija 3 diivainiishi no Latvijas Stanstedas lidostaa - angljus vispaar nav redzeejushi, vinjus komandeejushi un draazushi rumaanji! Jaa, arii velsieshus un skotus neesot maniijushi:) Toties tiiri labi shpreehalji po russki, latviski gan tik ar krievu saistvaardiem. Piepe, nekaa personiiga!!!

JurisK      Mani bijushie koleegji Skotijaa ir diezgan daudz un diezgan pieprasiiti, iipashi mehaanikji uz vieteejajiem zvejas kugjiishiem. Lielaakaa dalja gan tur tikai straadaa, reti kursh paarvaacies tur dziivot pavisam. Nostraadaa 2-3 meeneshus, meenesi vai vairaak Latvijaa un atkal uz kugji. Algas nav iipashi lielas, ap 500-1000 maarcinju nedeeljaa, vairaak gan kaut kur pa vidam, toties sameeraa vienmeeriigas gada garumaa. Starp citu - esmu dzirdeejis baumu, ka skotu shkiperi apsver domu maaciities latviski - biezhi grib zinaat, ko latvieshu stuurmanji savaa starpaa pa raacijaam pljaapaa!:)

av2      valodu zinaassanas - protmas ir liels pluss dziivee. Cits jautaajums ir, to lietossana vietaa, un nevietaa. Konkreeti, nedomaaju, ka man Latvijaa buutu jaacenssaas lietot, krievu, angllu utt valodas ikdienaa. Bet, atkal iznneemums, ja tas ir darba, biznesa lietaas, kaapeec gan nee?

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu