Jautājums - varbūt skolotājām.

Esot beigušies matemātikas eksāmeni 12.klasēm. Teicamnieces esot plēšušas matus un histēriski raudājušas. Tik grūti uzdevumi! Tad nu man gribētos iemest aces tajos šausmīgi grūtajos 12.klases matemātikas eksāmena uzdevumos, dēļ kā nabaga bērņukiem bija histērija. Varbūt kādai kāds piemērs saglabājies?
P.S. Interese tāpēc, ka savulaik piedalījos matemātikas olimpiādēs. Labākais rezultāts visā Latvijā 3.vieta. Ceru, ka atmiņā vēl šis tas saglabājies. Rados, diemžēl, neviena bērņuka tādā vecumā, kam uzprasīt.

lora1956      Bet,runājot par teicamniecēm- tā ir diagnoze.

burleska  1   lora1956 "Bet,runājot par teicamniecēm- tā ir diagnoze."- par šo tuvāk, lūdzu. Kāda? :) Jebšu domātas tās, kas par katru cenu grib visus 10-niekus? Jo vispār mēdz būt arī ļoti gudri cilvēki, arī sievietes, ja kas ;)

Geisha  1 2 Visa izglītības sistēma tāpat kā medicīna ir sinepēs. Diemžēl.

Samila  1 1 Ļoti slimīga tendence bērniem tiek potēta... ka ar labām atzīmēm var visu dzīvē sasniegt un pārējām lietām nav nozīmes!!!!
Tā skolas bērnus par idiotiem audzina.

neko    1 Nja, dzīvē atbilde "man tas nebija mācību programmā" nevienu neinteresēs.

fargo    1 ar bērniem arī ārpus skolas ir jānodarbojas. arī ar mācībām - kas padodas, kas nepadodas, kur piestrādāt. un tad bērns skolā svilpodams visu pilda un nespējības/nevarības kompleksi neaizākas(vismaz tur). es pat nezinu, kāpēc lai sīcis nebūtu teicamnieks, ja viela ir izprasta līdz saknei.

VILFORS      Jautājums tikai skolotājām? Un skolotājiem ne? Varbūt tie zinātu vairāk atbildēt.

estepat  2 2 Es sarīvētu uz rupjās rīves visas tās matemātikas skolotājas, kuras apgalvotu, ka var atņemt vairāk par to, kas ir, un uzbāztos ar iksu un igreku aprēķināšanas uzdevumiem vienādojumiem, kuru vērtība ir nulle vai pat vēl mazāka...

estepat  2 4 Kamēr skolēniem mācīs, ka no trīs var atņemt kaut nedaudz vairāk par trīs, tikmēr skolās tiks ražoti godmaņcūķi, kas(nevis kuri) uzskatīs, ka par nodokļu maksātāju diviem latiem var nopirkt piecsimt miljonu reižu lielāku baņķieru parādu, un pēc tam maksāt viņiem vēl dividendes par viņu ieguldīto naudu, uzskatot, ka neviens cirvis mugurā neielidos līdz nosprāgšanai..;)

Torpedo      nu ja, palasot marmorkaralienes detektīvu, saproti, ka māte bērna labā ir gatava uz visu, ne tikai par miljonu dupsī pajemt :D
Bet vispār jau tik, cik matemātika cilvēkam dzīvē ir vajadzīga, tas ir, iepērkoties veikalā, tik iemāca jau 1. klasē. Pārējais viss ir ekstra, kas vajadzīgs vnk loģiiksās domāšanas attīstībai, bet bez nekāda prakstiska pielietojuma. Tikpat labi šādam nolūkam skolā varētu mācīt šaha spēli vai zolīti - būtu pat interesantāk bērniem

fargo      kasparovs apspēlēja deep blue, jo izmantoja viltību, kas vismaz tobrīd, bija pieejama tikai cilvēkam. jo deep blue sākumā kasparovu gandrīz nolika uz lāpstiņām.

https://en.wikipedia.org/wiki/Deep_Blue_versus_Garry_Kasparov#Symbolic_significance

un ar marmorieni... ja tu neesi stulbs, tu zini, ka tev nav darīšanu ne ar a)niecību, ne ar b) muļķi. tā ka nu tā, domā.

Karmensita      koments par 2018-06-01 19:06

Izskatās, ka vecā, labā vēlme spīdēt ir dzīvāka par dzīvu... teicamniecēm 6 (tā viņām vajag!), man- nopelniem bagātajai- 7 un 8!!!!!! Nop.bag.matemātikai cauri gājusi 4x, "glupās" teicamnieces-pirmo reizi. Visu cieņu tādam 6.

ube      Skumji, ja šitā jāglābj savas atvases....

joens      Ātri pārskatot uzdevumus, nekā briesmīga neieraudzīju. Pats gan risināt neņemtos, pārāk daudz no tā aizmirsies un ikdienā nav nepieciešams vai tiek atrisināts savādāk (gatavas datorprogrammas, rokasgrāmatas un tas pats guglis). Ar skolas gadu olimpiāžu uzdevumiem pat nesalīdzināt (jā, es arī tur esmu piedalījies).

indigaprimula      Dodiet Bērniem brīvību .Ja tiltus neprojektēs ,tad Dzīvību . 2018-07-03

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu