Bardaks galvā - bardaks izklāstā ?

Vai piekrītat viedoklim, ka sakārtotība domašanā izpaužas prasmē norformulēt domu gan rakstiski, gan mutiski?
Drīkst izvēlēties piemērotāko no piedāvātajiem variantiem, drīkst lamāt tēmas autori par paviršību pret gramatiku, drikst izvirzīt savas Lielā Sprādziena teorijas.
1. Galvenais ir prasme salikt un sakārtot randus, štrunc par teikumiem!
2.Esu kāc esu ( gudirs) un salieku visiem!
3. Tur, kur maksā, tur salieku un sakārtoju - a še pofig.
4. cilvēkā visam jābūt skaistam - gan domām, gan vārdiem, gan ancukam utml.

Emma45 (2018-07-31 23:15)      JĀ, piekrītu.

Letija (2018-07-31 23:33)    6 Man patīk, ja uzraksta pareizi.
Nezinu kā tur ar lielajiem māksliniekiem un citām personībām, bet izglītoti cilvēki parasti uzraksta pareizi gan gramatiski, gan domu izklāsta ziņā.
Tie, kas konsekventi elementārus vārdus raksta nepareizi, parasti neizceļas arī ar paplašinātu pasaules redzējumu.
Bet- šeit citās tēmās ir figurējis teiciens par podiņu un vāciņu, tad nu piekrītu, ka, ja abi neko nemāk, tad viņiem tīri labi varētu arī saskanēt.

Drole (2018-08-01 00:05)  1 1 "viegli lasās" gadiijumaa nav kalks no moskalju valodas?

av2 (2018-08-01 06:17)    2 Katrs cilveeks ir tomeer lloti individuaals. Un no Taviem piedaavaatajiem variantiem...nu nav ko izveeleties, jo ir veel "66" varianti. Taa tas ir.
A varbuut man vieniigajam ir iespaids, ka autorei passsai galvaa bardaks.
Tiessi par oHo, reizeem sseit uzpeld "gudrie" jauatajumi...kurus izprast vispaar nav tik viegli, jo, varbuut autors...nu sadzeeries, sapiipeejies utt. Un piekasiities tad vinnam par kommatiem ir vienkaarssi nevajadziigi. Cilvekam varbuut nav ar ko parunaaties vienkaarssi.

riebekle (2018-08-01 08:23)    2 Cienu un novērtēju, ja otrs raksta pareizi un saprotami. Tomēr ne pēc tā vērtēju. Kā jau te mazliet augstāk teica, ir cilvēki, kuri ikdienā neraksta, bet vairāk dara un runā, tāpēc ir ne mazāk jauki un interesanti. :) Man patīk no katra ko vairāk pavilkt ārā, tāpēc, ja ir pacietība un interese, piestrādāju pie tā, lai paskatītos tā otra potenciālu. :) Ir gadījies, ka no sākotnējās sarakstes ar pāris vārdiem sanāk tāda lēna pāreja uz romānu turpinājumos. :)))

rihtigais (2018-08-01 09:03)    6 Gramatika šeit dažiem ir BAISMĪGA!. Domāju, ka visi, kas aizstāv neizglītotību, paviršību, necieņu pret lasītāju ir pelnījuši VALODAS MĀTES nosodījumu. Pieļaujamas ir neuzmanības, dažreiz steigas kļūdas, nerunājot par OHO klasisko slengu, kurš ar bijušajiem ´´vecbiedriem´´ ir aizgājis gandrīz nebūtībā. Centīsimies rakstībā būt saprotami : )

Mela (2018-08-01 10:08)  4   Parasta dzīves pieredze, gan realitāte, gan te - ineta dzīlēs blandoties.
Neizglītotie - nu ar vidējo vai vidējo speciālo, tie parasti paši ļoti cenšas rakstīt ļooooooti pareizi (piedodiet filologi, zinu, ka jums tas automatiski sanāk), bet tie, kam ir augstākās, tie, kas diendiena strāda ar dokumentu kaudzēm, tiekās ar sadarbības partneriem, risina lielas finansiālas lietas, tiem tā rakstība ir pavisam čau
p.s. man pašai viena no augstākajām ir filoloģiskā :D :D :D
un nē, var jau just, komats garumzīme vai vnk teksta trūkums cilvēkā
Tie biznesmeņi un augstos amatos esosie, veiksmīgie, tiem ta rakstība ne tuvu nebija laba :D
Japrot starp rindiņām izlasīt :)

ISA (2018-08-01 10:16)  2 4 Skumiji par mūsu izglītibas sitēmu, ja cilvēks, kam viena no augstākajām izglītibam ir filoloģiskā, neprot pāris teikums sakarīgi noformulēt.

Mela (2018-08-01 10:32)  3 1 10:16 tas, ka neproti izlasīt, nenozīmē, ka nav noformulets.
Respektīvi, nespēja saprast, nenozīmē, ka teikums uzrakstīts nepareizi.
To var pārliecinaties ar jebkuru klasikas daiļdarbu, ikviens un jebkura vecumā no gramatas paņems kaut ko citu, sapratīs kaut ko citu, uztvers kaut ko citu.
Divi cilvēki lasa vienu gramatu, bet katrs izlasa kaut ko sev tuvu un saprotamu.
Tāpēc ir kritiķi, kas loba no daiļdarba arā autora pamatideju.....
skumji, kad cilvēks vispar nespēj domu izteikt :) pauž tikai negatīvismu....

leone (2018-08-01 11:32)      Iespējams,ka skaidri un saprotami noformulēt domu strukturētā izklāstā ir talants,kas,dabiski,nepiemīt visiem-ne jau katram ir muzikālā dzirde vai spēja uzzīmēt zirgu. :)
Gramatika-tas ir cits stāsts.Jāatzīst,ka,rakstot ar datoru,kļūdas ielaist ir daudz vieglāk.

Sanntana (2018-08-01 15:10)      Parasti pareizrakstībai nepievēršu uzmanību, vairāk domu graudam ko cits izpauž.
Atrodoties arī ārzemēs kādreiz palasu mūsu tautiešu rakstus, kļūdas jau ir "tikai tehnisku iemeslu dēļ" - sveša klaviatūra. Svarīgi ir citu domas par konkrēto jautājumu.

m600 (2018-08-01 23:14)      AivarN, jā, ja galva nav mīlestības orgāns, varbūt ir racionāli to lietot vairāk, nekā tikai ēšanai vai frizūras nēsāšanai?...:)
--
Ja galva neder nekam citam tad galva var kalpot cepures vai frizūras nēsēšanai vai arī kā mīlestības orgāns (ir pat vesela sadaļa veltīta šim orgānam). Bet savādāk: naU vērC, tā viŠ I, tOlete viņus gaida.

Deisa (2018-08-06 13:03)      Visi te tādi gudri, bet man ir cmukas kājas!

Jurijs55 (2018-10-07 13:37)      Nepiekritu. Reiz paklausījos ka runā Noams Čomskis, pasaules mēroga lingvistikā autoritāte, daudzu revolucionāro teoriju valodniecībā autors - be-be-be, me-me-me- bija iespaids cilvēks vispar nepārvalda valodu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu