Pedagogu atbildība par bērnu publisku pazemošanu

Varu izstāstīt, ka skolotāji par bērnu publisku pazemošanu demonstrējot savu varu, dabon paskaidrot savu rīcību uz izglītības pārvaldes sarkanā paklājiņa un publiski atvainoties.Varbūt arī bērnudārzu audzinātājas un citu institūciju parstavjus, kuri atbild par bērniem, varētu biežak un stingrāk saukt pie atbildības par rupjiem pārkāpumiem?Kādas ir Jūsu domas?

short (2009-05-20 19:21)      piekrītu, ka bērni ir izlaisti un vecāki par to ir atbildīgi.bet man personīgi bija gadījums, kad sporta skolotāja, nepatiesi apvainoja puiku blēņās, ko viņš nebija pastrādājis, viss aizgāja līdz tādam līmenim, kad bērns atteicās iet uz sporta st.,es negāju ne pie direktora, ne arī uz sazin kādām instancēm, vnk izrunājām ar skolotāju problēmu un viss bij normāli.par dārziņu runājot, bij gadījums, kad 1.grupā auklīte(kura izrādijās mīl iedzert pat darba dienas beigās), ņirgājās par bērniem, lika kaktā, nelaida pie pusdienu galda,jo bij sadarītas blēņas tipa, par 3-gadīgu bērnu darbiņiem atļāvās izteikties, ka fuj nesmuks zīmējums utt.,tāda maita ar strādāja tur, jo direktore ir draudzene.pēc pāris gadiem viņu atlaida no tā amata, jo nomainijās vadība, bet cik daudziem bērniem nācās ik dienas paciest tādu veceni, sperot pirmos patstāvīgos solīšus ārpus mammas klēpja.

Exstars (2009-05-20 19:33)      Nez no kura laika bērni nav jāaudzina?Kādos normatīvos aktos tas ir rakstīts?Tipa piedzemdēja un lai tik iet sprīdītis vai annele un zinībiņas,da iemaņas krāt...:)
Audzināšana nenozīmē miesas sodu kompleksu neklausīšanas gadijumā.Bet pilnīgi noteikti ietver sevi palīdzību bērnam izprast atšķirību starp labo un ļauno,starp pienākumu un plezīru.Un kā reiz ģimenē,ar laikā pateiktu vārdu un savu piemēru.Semja ņe bez uroda,un katrā klasē ir pa preteklim,kas kāda iemesla pēc ir izaicinošs un nejauks.Un viņam tāpat ir šaursliežu paštaisna māte,kas gatava uz visu,lai savu taisnību aizstāvētu.Atkārtoju-tiesši savu.Un visā šai borģelē skolotāja tiesības un iespējas ir krietni mazāk,kā neaudzinātam,aizvainojumu ģimenē ieguvušam kinderam ar "paraugvecākiem".

barbarosa9 (2009-05-20 19:39)      veejsha, atvaino, bet diagnoze esi tu, kas ir pieraadiijies melns uz balta.Par skolotaajiem to negribeetu teikt, jo paziistu vairaak labu nekaa sliktu pedagogu, lai gan savaa laikaa naacaas mainiit meitai skolu tieshi kaadas pedagogjes deelj.

purva_bridejs (2009-05-20 19:41)      vācu valodas skolotājs sita pa pakausi, dziedāšanas skolotājs mēdza pavilkt aiz aizmugurējiem matiņiem(galvas), latviešu valodas skolotoja brēca kā aizkauta cūka, bioloģijas skolotāja mēdza mest ar slapju tāfeles lupatu, ja nokavēja stundu utt., visi skolotāji bij tik riebīgi, tik es viens biju tāds zelta gabaliņš. vienreiz pat tik tālu visiem samelojos un dievojos par to, ka neesmu vainīgs(līnijā tiku izsaukts par to, ka karājos braucošam gazikam uz aizmugurējā borta), ka pats neticēju pēc ilgāka laika draugam, kurš teica ka tiešām tā bija, jo viņš bij mans līdzgaitnieks tajā izgājienā un ar tika izsaukts līnijā apskatei:DD bet nu man bij iemesls melot, savādāk mājās siksna gaidija :( ko es gribēju pateikt...nu to, ka ir protams daži skolotāji izņēmumi, kas gūst baudu no savas varas pār bērniem, bet lielākoties tomēr vienmēr ir kkāds iemesls!

gravieris (2009-05-20 19:44)      Pastāsti labāk vai savu luteklīti paslavēji un nopirki bloku ar smēķiem lai pacienā arī pārējos?Te jau ļaudis ir daudz patiesības pateikuši par izlaistiem bērniem un skolotāju beztiesiskumu.Tikai tu mums tāda cietpauraina tautiete...ar ausīm neklapē.

Miramise (2009-05-20 22:03)      Nu piedoddiet man, bērni mūsdienās arī jau nav nekādi eņģelīši :)
Pati strādāju bērnu dārzā, un kā lai puiku nesalamā, ja viņš staigā visu dienu pakaļ un kniebj man dibenā, ik pa brīdim palecās un ieknieb pupos??? Ar vecākiem par šādu lietu ir runāts, vienīgais, ko viņi var izdarīt- noplātīt rokas un pateikt, ka mājās mammai viņš dara tā pat.. Bet man tas reāli traucē strādāt. Visādi gadījumi ir bijuši, ir un būs, bet tādēļ agresīva nepalieku- tiešām tikai dažreiz paaustinu balsi, jo bērniem ir tieksme izlikties, ka viņi nekā nedzird...

riks (2009-05-20 22:13)      Miramise - Nu piedoddiet man, bērni mūsdienās arī jau nav nekādi eņģelīši :)

par citiem neņemos es piedodu un malo togo, ar šo daru zināmu, ka nebija arī "kad mnēs augām"! nepavisam nebija. es arī ne. bet tjem nje menjeje ar dažiem skolotājiem atnesos labi un turpināju atnesties arī, kad skolu biju jau piebeidzis.

Miramise (2009-05-20 22:23)      Nu nez.. man ar itin visiem skolotājiem ir ļoti labas attiecības arī tagad (izņemot krievu valodas skolotāju, jo acīmredzot viņa nevar man piedot to, ka 9. klasē viņu nah** pasūtīju). :)

lapsaacijs_albiins (2009-05-20 22:29)      /paturpinaas justes viedokli/

1. neguj taisiit savus enpaaudzhu tiiros latvieshus ar suudiigu seeklu, iesprauzhot to tikpat suudiigaa olaa

2. izspiedi- audzini

3. aug dobdjiks? skatiit punktu numur viens

4. ak, beerninsh pats aug? skatiit punktu numur divi

5. ak, beerninsh nav kontrolejams skolaa?
skatiit punktus numur viens un numur divi

6. ak, uchiki slikti? skatiit puktu numur divi.

7. ak, faatera stingraas rokas pietruukst? skatiit punktu numur viens!

tobish- sluudainai vecenei, sluudaini kinderi un pa sluudiem vien jaarokas, lai savu sluudiigo dziivi pasluudinaatu, iesluudojot savaas sluudainajaas probleemaas cilveekus, kurus neinteresee tavi sarkanie paklaaji, atvainoshanaas runas, dziivesveids un sluudu kaarta ap tevi.

saulgrieze1969 (2009-05-20 22:58)      BĒRNI IR SAVU VECĀKU UN ĢIMENES SPOGULIS!!! Skolotājam ir jāaudzina svešu vecāku bērni??? Skolotājs izglīto, māca apgūt prasmes un iemaņas. Bet ko darīt ar izlaistiem, neaudzinātiem bērniem, tā tiešām kļūst arvien lielāka problēma!

Tessa (2009-05-20 23:39)      es vel audzinu. bet,domadams,labi audzinu.ne tikai attieciiba uz skolu un skolotajiem.
vienmer esmu runajusi,ka ar pieaugushu cilveku.neatceros rashanas,histerijas vai ko tamliidziigu.
hmm,domaju,ka man izdodas:))

Uhuhuu (2009-05-22 16:53)      Liepājā kāda 22 gadus veca jauniete pēc aizrādījuma par spļaušanu uz ielas iedūrusi mugurā ar nazi 59 gadus vecai kundzei.

---
Un ienāca man prātā visas 7 paaudzes. Domāju, ka nepamatoti, bet ienāca.

No_credits (2010-01-10 01:51)      Biju praksee studiju laikaa 6., 7.klasees. Nu ziniet, peec divaam nedeejlaam, kad man jau izbeidzaas visas pedagogiskaas metodes., ko biju samaaciijies lekcijaas, tadpa muti piesoliiju arii vecaakiem , ja naaks mazos teroristus aizstaaveet - speele futbolu stundas laikaa, kliedz, apsaukaajas, un beigaas man jau ar sakozhljaatiem pappiiriischiem apsplajudiija muguru......ka vilku pa ausi pirmajam kas traapiijaas, tad beigaas bija miers uz ilgiem laikiem . Pat nepasuudzeejas. Un aicinu arii paareejos skolotaajus netureet rokas gar saaniem un nepieljaut, ka sikie bandiiti klasee dara, o grib !

ina51 (2011-10-31 17:51)      Vecākiem mazāk jāaudzina skolotāji, bet vairāk gan savi bērni. Pirmais,ko vajadzētu ieaudzināt-cieņa pret vecākiem cilvēkiem. Ar to viss sākas un arī turpinās. Tad mazāk būs dažādu paŗpratumu ne tikai skolā.

chirkainiite (2011-11-03 19:58)      ljoti daudz, kas atkariigs kaa no skolotaajiem , taa no skolniekiem, ljoti svariigi ir kaa skolotaajs sevi nostaada, bija skolotaaji pie kuriem taa teikt paarbaudiijaam vinju nervus, bija skolotaaji pie kuriem neatljaavaamies , neienaaca pat taada doma galvaa...
zinu gadiijumu , ka kaada skolotaaja visus puishus pazemo stundaas , nezinu, vai iemesls , ka pashai nav viira vai kaads cits iemesls , bet nu tas jau vairaakus gadus taa turpinaas , bet nu man jau tas nav pienjemami , tas ir beediigi .....

kuks10 (2011-11-06 10:41)      Kārtējās raganu medības..?!))Cik tie bērniņi balti, pūkaini un ar eņģeļa spārniņiem..?!)Bērni ir vecāku spogulis..,paskatoties kāda ir tā sabiedrība..?!

krigers (2011-12-05 13:38)      Bērnu publiskā pezemošana-pielaižot dizentēriju! :D

Marthza (2012-02-02 21:05)      Es atceros kad mana mazā māsa mācījās 1.klasē, kkādus 13 gadus atpakaļ jau būs, viņai sporta skolotāja, ja bērns bija aizmirsis mājās sporta tērpus, lika piedalīties sporta nodarbībās apakšveļā. Ko reāli vecāks var darīt tādā gadījumā? Mana māte tōreiz aizgāja izlamājās, zvanīja uz kkādām pilsētas skolu valdēm un kur tur, tikai pēc gada panāca, ka to nelaimīgo idioti atlaiž un arī tikai, jo bija citas sūdzibas... bet kāda tur jēga, noteikti citā skolā savāca un traumē sīkos atkal sākot no 1.klases. It kā jau tas vecums vēl tāds mazs, bet tagad man to iedomājoties saprotu savu māti. Es tāda nesavaldīgāka, noteikti pa muti vēl skolotājkundzei sadotu.

neko (2012-02-02 21:14)      nu arī šād peiredze dzīvē noder.... pa dzivi visi "pertimnācēji" arī nebūs "balti un pūkaini".
savkārt skolā ieejot vispārēja gaisontene liek domāt, ka mūsdienās tur bērni nonāk pa taisno no dziļiem mežiem...

itinja1977 (2012-02-10 09:59)      man ir 10 gadus vecs dēls, un jebkurā situācijā es pirms kādu nosodītu cenšos noskaidrot kas ir noticis, jo ne jau vienmēr vainīgs ir kāds cits, jo mūsu bērni pagaidām arī tikai mācās iepazīt pasauli un pieļauj daudz kļūdas. man ir žēl tie vecāki, kuri visā vaino tikai citus, jo tad bērns nekad tā arī neiemācīsies atšķirt labo no ļaunā. skolotājiem ir jātiek galā ar vismaz 12 bērniem un ko var prasīt no viņiem ja daža laba māte netiek galā ar vienu un bļauj , ka visi vainīgi.. es uzskatu, ka arī bērnam ir jāsaprot ka par sliktiem darbiem ir jāsaņem sods(protams ne jau fizisks), bet kautkāds ir jāsaņem( nu tas jau gan katra vecāka ziņā paliek kāds),,, varbūt lai nebūtu tādas problēmas mācīsim mūsu bērniem jau pirmkārt cienīt vienam otru un būt jaukiem, jo nežēlību jau tāpat viņi iemācīsies(mūsu dzīve ir jau tā nežēlības pilna) nu tas ir mans uzskats un pie tā pieturos arī audzinot savu bērnu un pagaidām nav arī nepatikšanas sanākušas, varjau būt ka arī skolotāji ir daži ļauni, bet tas jau jāskatās individuāli kas un kā tur īsti notika.... lai Jums jauka dieniņa un laimīgi un veseli bērni,,,

labaa_feja (2012-02-18 11:50)      atceros, ka man klasee bija eksemplaari, kas atljaavaas skolotaajai klases prieksaa runaat par vinas kruutiim, izteikt seksuaala rakstura apvainojumus un tamliidziigi. Nezinu gan ar kaadaam demokraatiskaam metodeem vareetu izaudzinaat saadus 10-11. klases skolniekus.

labsa (2016-06-27 17:34)      varbūt vecākiem jāiemāca bērnam uzvesties mājās,
tad viena otra problēmsituācija atkritīs pati no sevis.
vakar vēroju ainiņu, jaunās paaudzes vecaki un bērnelis 4-5 gadu vecs.
kafejnīcā pie ezara, skaista vidē vakariņo, bērns ar kājām pa galdu staigā!!!!
vēlāk māmiņa ar mazuli pieveic saldējumu sēžot krastā,
kā jūs domājat kur paliek saldējuma iepakojums?
varat minēt....

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu