Nosacījumi pārcelšanai uz nākamo klasi

Ar jauno mācību gadu vidusskolās ieviesīs stingrākus nosacījumus pārcelšanai uz nākamo klasi. Vidusskolas 10. un 11.klasē jaunieši tiks pārcelti tikai ar sekmīgām atzīmēm, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.

Apsveicu biedrīši, beidzot, pēc pārdesmit gadu ilgiem pūliņiem, esam izauguši līdz nīstās Padomju Savienības izglītības līmenim!

P.S. Saprotu, ka tas nav jautājums, bet nespēju atturēties no sajūsmas.

dzhakuzi (2009-07-01 13:10)      Nu labāk jau 125Ls uz rokas kā 0Ls...............................

iposse (2009-07-01 13:38)      es, kā triju bērnu māmiņa varu pateikt - nu nav tajās skolās bieži vien skolo`tajiem kvalitātes...Sagrābj n tās slodzes, jo dēli dzer, vīri nestrādā un kredīti jāmaksā, pašas tādas stresainas psihopātes bļauj reāli stundās..Labi, ja pa visu vidusskolu ir pāris normālas skolo`tajas...žēl, protams, bet es sliecos domāt, ka tas cilvēks, kurš ir savā vietā, tas arī tur strādās ar sirdi un dvēseli un visi viņu mīlēs..bet puse Latvijas skolo;taju droši var braukt sēnēs.Nekā personīga.

cappuccino (2009-07-01 13:39)      smieklīgi :) skolai finansējums atkarīgs no skolēnu skaita, skolotājam - slodze, tātad alga. aizvērs acis un liks 4, ka prieks būs skatīties. uz rokām cauri vidusskolai iznesīs... un skolu programmas neveido skolotāji. viņi paši dažreiz ir šokā par to, kas, kā un kurā klasē ir jāmāca, bet vai tad skolotājos kāds ieklausās? :)) pēdējā laikā klīst baumas, ka samazināšot stundu skaitu nedēļā. sak, 4 stundas matemātikā vienā nedēļā ir par daudz, lai mācās tikai 3, varbūt varēs iztikt tik ar 2. un, ja nemainīs programmu, prasības, tad tik īstais murgs sāksies :)

garaamejoshais (2009-07-01 14:07)      Nu nez, tas ir stulbums imho... Kautgan man po, man tas sen aiz muguras

p_p (2009-07-01 14:48)      cappuccino, naudai tomēr ir jābūt piesaistītai skolēnu skaitam, jo nav loģiski tas, ka vienādu finansējumu saņem skola ar 100 un skola ar 600 skolēniem

vēl viens absolūts idiotisms manā izpratnē ir tas, ka skolotājam ir obligāti jābūt ar augstāko PEDAGOĢISKO izglītību - kādēļ fiziku nevarētu mācīt fiziķis, ķīmiju ķīmiķis, utt.?

ai da, mums tā izglītības sistēma i pēc formas, i pēc satura tāda samocīta

cappuccino (2009-07-01 16:28)      tieši tā, tas ir pilnīgi skaidrs un saprotams, bet nemaina lietas būtību :)

etaxa (2009-07-01 17:07)      Protams,ka pareizi-nesekmīgos nevajadzētu pārcelt.Bet lieta tāda,ka mums vairs nav normālu proftehnisko skolu.Agrāk vismaz,ja izmeta no videnes,gāja uz profeni,a ko tagad?Strādāt?A darba jau arī nav.

PEKSIS66 (2009-07-01 17:23)      Cik vienkārši ir panākt, lai skolnieks vispār apmeklē skolu? It īpaši 7., 8. klasē? Kādi sabiedriskās ietekmēšanas līdzekļi pieejami? Pie tam, mūsu "veiksminieka" jeb ideāla, pēc kā tiekties, modelis vēl joprojām ir "veiksmīgais spekulants".

rozamunde (2009-07-01 18:19)      Ja skolotājiem maksātu algas atkarībā no skolēnu atzīmēm, tad visi skolēni būtu sekmīgi. Tāpat kā daudzi tagad nesekmīgi, jo pārceļ uz nakamo klasi tā kā tā, algu skolotājs saņem tā kā tā, galvenais nosacījums ir abiem ierasties skolā.
Dumi ir likvidēt proftehniskās skolas, tāpat kā tehnikumus pārtaisīt par lauksaimniecības skolām vai koledžām.
Kur liksies tie bērni, kuriem ne dieviņš, ne vecāki nav iestādījuši prātiņu zaurēt uz 8 un 9? Vai tad visi spēj būt vadītāji, plānotāji utt? Darbs dara darītāju. Bet kur ir darbs??, kury var veikt 15, 16 gadīgi jaunieši?
Tā kā līdz vidusskolai vēl jaaug.

Nohero (2009-07-01 18:50)      /tā garāmejot/ Padomju laikā vismaz man tika iemācīti tādi dabaszinātņu pamati, kas tagad, visnotaļ humantārā jomā darbojoties, ļauj domāt bez pārmērīga saspringuma. Par latviešu valodu vispār nerunājot.
Runā, ka krīze esot sākusies tad, kad programmas, grāmatas utt. sākuši sacerēt paši skolotāji, nevis zinātnieki kā toreiz.
Izlasīju interesantu grāmatu, kas notiek, ja slikti matemātiku māca...Dzirdēju, ka mūsu izglītība brauc tajā pašā grāvī, kur amerikāņiem tā ir (vai ir bijusi) - ar visiem testiem, prasību pazemināšanu, nedisciplinētību utt.Ar kādām dīvainām iedomām, ka prasmes un iemaņas var apgūt cilvēks, kas nezin... Bet starpība tā, ka amerikāņu daudz un pa to baru ir pietiekoši izcilu skolu un izcilu skolnieku, kurpretī mums...
Universitātes rektors beidzot publiski pauda, ka mums par daudz to ar augstākajām.... Bet turpina padziļināt esošo grāvi, sagraujot (ja pareizi saprotu) vidējo profesionālo izglītību un forsējot pēc-augstāko...
Bezceris.

Palomino (2009-07-01 19:19)      Sajūsminos līdz ar topika autoru, bet liels bija mans izbrīnums, kad šonedēļ, plānojot kolēģiem velobraucienu ar nakšņošanu, nejauši uzzināju par Kazdangas profesionālās vidusskolas slēgšanu. Diemžēl, bet tās nav baumas.

marmorakaraliene (2009-07-01 19:20)      /arī garāmejot pievienojas nohero/
kas nu tās vairs par augstākajām? Lielākoties privāto "augstskolu" bakalauru diplomi tādi par naudu nopirkti papīrīši vien ir.

kautkas (2009-07-01 19:35)      rozamunde, ir tādi darbi, bet mūsējie 15-16 gadīgie VISPĀR neko darīt negrib, vai arī gaida, ka viņiem savos gados ar atzīmēm "4" pēc 9ās klasses piedāvās pastrādāt par 1000Ls mēnesī pa vasaru ... sorre, bet man viens tāds dzīvs jaunietis katru dienu redzams acu priekšā, tik vien zin kā - mammu, iedo piečuku, družkai dzimene, iedo 10, vēl vienai tuss mājās ... tpu, riebjas pat runāt par to :(

KOMPETE (2009-07-01 23:10)      p_p, finansējumu vajadzētu piesaistīt nevis skolēnu skaitam, bet gan mācību procesa REZULTĀTAM. Prot skolotajs iemācīt tos dulburus - saņem naudu, neprot...lai tinās miglā, jēgas vienalga nekādas.
Nez kāpēc komercstruktūrās var līst no ādas ārā idiotu klientu dēļ, bet valsts var maksāt skolotajam tikai par to, ka viņš slitumā atsēž savas stundas.

signorina_Merilinnda (2009-07-01 23:46)      Kompete... she cepums!

taa ir baigi labaa ideja, jo man skolaa bija kaadi paaris uchuki, kas pashi bija baigie ziniishi savaa jomaa, a iemaaciit- nemaaceeja. (Sheit paraadaas jautaajums, kaapeec vajadziiga ir pedagogiska izgliitiiba, tipa kaa garants, tam ka varees iemaaciit.) bet man maacoties bija skolotaaji, un cilveeki ar pedagogisko izgliitiibu, kas nav veins un ta spats. Un Pats jociigaakais, ka skolotaaju stundaas bija kapa klusums, vai vismaz atziimes ne zemaakas par 6 nevienam, jo tas bija taads kaa kauns, krist zemaak. cioveeki ar pedagogisko izgliitiibu- nostaajaas klases priekshaa, nobreecaas, ka vinsh ir skolotaajs, un vinsh prasa cienju, jo ir skolotaajs- vinaj stunda stikai bastotas, atziimes vilkaa sknapi uz 4 vai 5... Un tas notika Muuzikas vidusskolaa, kur nav videejie aritmeetiskie tirlinji, bet tomeer... arii audzeeknji ir ar biku savaadaaku uzskatu pret dziivi. bet taadu uchenju stundas es apmekleeju tikai taapeec, ka man Profesionaalaja vidusskolaa pienaacaas stipendija, atkariibaa no videejaas atziimes. Un driizaak vinjas nava dziives stresa nomociitas, kaa nedabuujushas... pa lielaakajai daljai vecmeitas, skitrtenes vai atraitnes... bet par maaciibu kvalitaati.. man sencis gaaja siiko bracku rochiit, lai vinju uz vakareni neaizfornjii, ka agruuti audzinaamu :" āarsts, ja ljauja semocijaam, un ir nesavaakts- mirst cilveeks, celtnieks, ja ir nejeega- sagaazhaas maaja, bet ja skolotaajs ir nejeega- tiek sachakareeta viena cilveeka dziive...visa DZIIVE!!!" Pats stulbaakais, ka es arii veeleetos maaciities par skolotaaju, bet man nava bail tik ljoti kaa no maaciibaam, vai no kaarteejaa salgu apcirpshanas, kaa no taa, ka man ir atbildiiba par cilveekiem, kas savu dzivi nupataa stik saakushi, par to..

signorina_Merilinnda (2009-07-01 23:47)      Turpinaajums: vai vinji izaugs par cilveekiem, vai tirlinjiem.

fifidrilla (2009-07-01 23:55)      saka, ka atgad arī bērni esot citi, tādi apdāvinātāki, kas ātrāk nobriest...

rozamunde (2009-07-02 21:30)      kautkas, mans jaunākais, kuram ir 15, no pagasta skoliņas iestājās pilsētas vidusskolā ar vidējo atzīmi 7,7, pašlaik piestrādā vairumbāzē par krāvēju, apmierināts par Ls10 trīs vai divas dienas nedēļā. Pamatskolas izlaidumā radu sadāvinātās naudiņas ieguldīja futbola inventāra atjaunošanā. Tā kā atkarīgs kā no audzinošā, tā no pieaugošā. Manā gadījumā i nemaz neriebjas domāt un runāt.

indzi (2009-07-06 13:52)      Shito vajag ieviest visaas klasees, ne tikai vidusskolaa.Pagaidaam labie veerteejumi visiem tiek daavinaati, jo skolas vadiiba lielaakajaa gadiijumaa to nepieljauj.

1duujinja (2009-08-28 09:48)      Izdarīt secinājumus jau visi te varam.Taču paliek jautājums,kas notiksies pie šīs tagadējās valsts situācijas?Pasliktinoties sociālajiem apstākļiem domāju,ka būs daudzi bērni un jaunieši,kas vispār skolu neapmeklēs.

akoo (2010-04-19 14:48)      He! smiekli naak!
Izlaistie, un slinkie dulburi un viņu vecaaki pie sava zemaa izgliitibas liimeņa vainiigi!!
..ja pareeķina, ka skolotaajam klasē ir kaadi 25 skoleeni, tad vinjam uz katru sanāk 2min. Labi ja viņš uzdot paspēj un ko paskaidrot, ...jāmācaas skolēnam ir mājās - vecaaku uzraudzībaa!!!
Vecaaki darbaa, nav laika..:)))))
Es zinu piemeeru kaiminjam -vinja deels (23g) pārmet, ka nevar iekaartoties darbaa, ka nav izglītības atestāta, ka nespieda mācīties....
Es piemeeram savam deelam, ja viņš nemācīsies, likšu uzrakstiit papīru, ..ka vinjš negrib un vinjam nevajag mācīties, pēc 10-15 gadiem noderees...:))
otrs piemeers: strādājām pie kokmateriāliem, ar mums strādāja 20-gadnieks, kurš gatavojas beigt augskolu, kaa saka praksee..:))
kad mees vinjam palūdzam sarēķināt kokmateriālus, izrādas, ka students pat līdz simtam nemaak reizinaat galvaa...:DDD
tagad vinjam jau ir diploms!!! Ekonomikaa!!:))) Naakošai "kalviitis" sanaaks:)))

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu