Augstākā izglītība

Mūsdienās šauri profilētas programmas. Kapēc nav inteliģenci veidojošas augstākās izglītības programmas, iekļaujot sevī socioloģiju, vēsturi, psiholoģiju, ekonomiku, vadības zinātnes?

art_deco (2012-02-12 18:51)      Mācīties gribētāji paši atrod iespējas izglītoties nepieciešamajās un interesējošajās jomās. Ir daudz iespēju. Vajag tikai rakt ( un maksāt ). Izsitas spēcīgākie.

nakc (2012-02-12 19:43)      Tāpēc, ka inteliģents cilvēks papildus savai izglītībai pats interesējās arī par citām jomām.
Piekrītu art_deco (2012-02-12 18:51) viedoklis

Ciepina (2012-02-12 19:56)      Ļoti pareiz viedoklis Inga Guna...pilnībā piekrītu ,izglītību dabūsi ar cita palīdzību ,dokuments ir ...iekšā nav nekas .

selavi_5 (2012-02-12 20:46)      Augstākā izglītība ir domāta specialitātei, profesijas apguvei, bet pārējo cilvēks var papildus pats iemācīties , ja interesē vai mācīties nākamajās augstskolās. Un tā visu dzīvi caur skolām izglītoties, bet ne vienmēr tas ir labākais veids kā apgūt savas vēlmes.

_CatNap (2012-02-12 22:53)      normāli, ka valsts veido tādas programmas, kādas valstij vajadzīgas.
savukārt, tikpat normāli, ka zināt gribošs cilvēks pats interesējas par to, kas viņam šķiet saistoši un studē un mācās, nevis sūkstās, ka valsts neieliek ar karoti mutē.. ar to, manuprāt, arī atšķiras inteliģents cilvēks no vienkārši "izglītota".

Just_ (2012-02-13 06:51)      Nu, un kur tāds "inteliģents" liksies? Pilna pasaule ar puskoka lēcējiem, kuriem šķiet, ka viņi ir ļoti gudri un zinoši visās jomās, bet neko konkrētu gan viņi neprot izdarīt. Socioloģiju, vēsturi, psiholoģiju var virspusēji apgūt, lasot grāmatiņas. Man, piemēram, savas profesijas dēļ šad tad nākas painteresēties par dažādām lietām, bet tāpēc neviens mani neņems darbā ne par sociologu, ne par biologu.

kokote (2012-02-13 14:15)      ja videnē nevis laiž muļķi un vaid par to, ka daudz jāmācās, bet kaut nedaudz arī mācās, tad ir ielikts ļooti labs fundaments visās Tevis nosauktās un daudz vairāk jomās..un tālāk...katra paša darbs..kad tas tiks saprasts, ka nezin kādas studiju programmas un tā nedos iesēju kļūt par inteliģentu cilvēku...agrāk uzskatīja, ka tas iespējams sākot ar trešo paaudzi (tāpat kā kļūt par pilsētnieku - tipa rīdzinieku)

av2 (2012-02-13 20:47)      un kas aizliedz passam pannemt klaat to vissu maaciibaas? Uz skolu, it sevisskki augstskolu , nav jaaiet taapec, ka mamma lika to dariit, bet passam ir jaagrib iemaaciities, ieguut taas zinaassans, es taa domaaju.

jodo (2012-02-14 09:42)    1 Augstākā izglītība ir kaut kas līdzīgs PA - pieredzes apguve. Tev vienkārši ar pirkstu parāda - tur ir plaukts, kurā ir grāmata. Tas, vai tu to grāmatu izlasīsi ir atkarīgs tikai no paša. Un labāk ir tad, ja tu to grāmatu arī sapratīsi. Bet vislabāk ir tad, ja sapratīsi, radīsies jautājumi un kaut kam no rakstītā arī nepiekritīsi. Neuztversi kā absolūto taisnību. Apšaubīsi un mēģināsi tikt pie skaidrības pats. Kad tam visam iziesi cauri, tad var teikt, ka tev ir zināšanas par šo tēmu. Līdz tam, tikai ar papīru uz rokām, tas liecina tikai un vienīgi par to, ka teorētiski tu zini, kur ir grāmata. Praktiski gan bieži ir tā, ka arī to tu nafig esi aizmirsis.

Samurs (2014-06-08 12:00)      Latvijas lielās problēmas lielā mērā slēpjas tajā, ka ir noslaktēta amatniecība. Jo ir pārāk daudz darbu, kuros tā arī neierauga sava darba rezultātu. Ir cilvēki, kas ar to tiek galā, bet citi ir nelaimīgi un tā visu dzīvi mokās. Bet, redz, ir iestāstīts, ja neej augstskolā, tad esi muļķis vai tml. Tā noteikti nav - labs amatnieks ir profesors, ja vēl prot amatu pamācīt, tad vispār lieliski.
Liela problēma ir, ka māca tie, kas ir tikai mācījušies

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu