Latviešu valodas gramatikas lietojums. Tās trūkums Jūs netracina?

Nupat vienā citā iepazīšanās portālā sarakstos ar puisi, kurš vispār laikam neatzīst garumzīmes, punktus, komatus un lielo burtu lietojumu. Pieņemu, ka šams reti tiek pie klaviatūras. Parasti nepie-šos, bet nu jau šitie gudreļi sāk reāli tracināt. Uzrakstīju, ka nemēru vīrieti pēc locekļa garuma, bet pēc izglītības līmeņa gan. Uz ko saņēmu atbildi "Jus sievietes visur piekasas tas jums ir raksturigi visam". Kā ar jums, dārgās dāmas un kungi? Vai mēdzat "ņemt par pilnu" šādus rakstītājus?

irgo (2016-04-13 12:10)  2 1 Vai tiešām Latvijā vairs citu problēmu nav ?

Nate (2016-04-13 12:22)  1 4 irgo, vismaz OHO ir 2 problēmas, seksa trūkums un gramatikas kļūdas.
Un vēl divkosība- kad viena klibā gramatika tiek uzskatīta par ideālu bet otra kritizēta.

Torpedo (2016-04-13 12:28)    4 Rudensroze18: "... Bet pamanu kļūdas, kas liecina par neizglītotību, un vilšus vai nevilšus rodas attiecīgs iespaids par attiecīgo cilvēku. Turklāt šīs kļūdas var ļoti labi atšķirt no tā saucamajām ´prikola´ dēļ pieļautajām vai pārrakstīšanās rezultātā radītajām."
Nu, bet tieši tā - īlēnu maisā nenoslēpsi! Ja cilvēks ir tups un neko nav dzīvē lasījis, tik rakņājies pa kkādiem motoriem, sūcis aliņus tādu pašu čaļu lokā - nu, par ko ar viņu runāt? Par mātes vārdiem?? Tas pats sievietēm! Cilvēka inteliģenci nosaka viņa izlasīto grāmatu skaits!!

no_matter (2016-04-13 12:38)  3 1 Un par to bija jācep tēma?
Varu laikam tikai priecāties, ka būdama jaunāka par jautājuma autori, esmu paspējusi iemācīties, ka savu dusmu, aizkaitinājuma pamatā esmu es pati :)

kvarts (2016-04-13 13:12)      Man kaut kā pa bungām, ko domā un raksta citi. Vairāk besī, ja pats nezinu kā pareizi pielietot visas gramatikas pieturzīmes.

romija_ (2016-04-13 16:34)    2 Man jāpiekrīt, AivarsN. Zinu divus vīriešus pirms 50, viņi ir smuki, labestīgi, strādīgi, bet ar datoru ir uz JŪS. Stipri šaubos, vai viņi māk lietot garumzīmes. ... var gadīties, ka latviešu valodas skolotāja slikti mācēja iemācīt gramatiku.

romija_ (2016-04-13 16:42)  2 2 Torpedo, politikā pilns ar inteliģentiem darboņiem, kuri salasījušies grāmatas un ieguvuši vairākus augstskolas diplomus ... tikai kāpēc dzīves līmenis Latvijā krītas?

Drole (2016-04-13 17:24)  1 1 dzīves līmenis Latvijā krītas? Varbūt analfabēti pārāk savairojušies - tie jebkur ir zemu atalgoti?


http://www.lddk.lv/lapa/ekonomista-blogs/

VECA_PIEPE (2016-04-13 19:08)  3 7 Uz viedokli 10:31:"...tu pie gunĶika liidumu pleesiit pieteiciijies???? " (c)

Vai shaadu piedaavaajumu sanjeemi savaa ohujinja PK un taapeec izkliedz savu saapi par gramatikas kljuudaam tekstaa?
A, ja ne,...tad kaada ir tava dariishana par to, kursh taa gunĶika liidumu pleesiis?!!!

reached (2016-04-13 19:37)  6 2 Piepe, Tevi palūdza atkal pildīt advokāta lomu, jeb vienkārši pa ieradumam gribas ielīst vienā pakaļā. Atjēdzies taču reiz, Tavus pūliņus nenovērtē un Tu kļūsti smieklīga.
Publicēt privātas sarakstes man nav nekāda nepieciešamība, nejauc mani ar savu klienti.

piparbecinja (2016-04-13 21:52)  1 1 Ne īpaši. Drīzāk tracina "kad" lietošana "ka" vietā, "čivava", "koncepts", "stilīgi", "muslimi" utt.

piparbecinja (2016-04-13 21:54)  1 1 Nezinātajiem skaidroju: čihuahua, koncepcija, musulmaņi. "Stilīgi" uzskatu par nevārdu.

Samila (2016-04-14 15:04)      Uz tādām vēstulēm vispār neatbildu un nav turpmāko problēmu.

Torpedo (2016-04-14 17:37)    2 Šedevrs, ko izlasīju šodien: "Ēdam puzdienas"

NL_O (2016-04-27 12:06)  1 1 Bija reiz man mīļākā; latviešu valodas pasniedzēja (ļoti laba un tikpat daiļa); no viņas pašas pastāstiem - vīrs principā neesot lietojis ne garum-, ne mīkstinājum-zīmes... Gala beigās viņi šķīrās; mēs arī; tagad, cik zinu, viņa ir laimīgi/veiksmīgi atkal precējusies - ceru, kā pasakās vēsta, līdz nāve viņus šķirs. (P.S. - ir tikai viens mazmaziņš BET - ja lēdijai, lai cik arī daiļa viņa nebūtu, ir kāds pašas izfantazēts ´punktiņš´, kādam 100% jābūt viņas sapņu vīrietim, tad viņa piedzīvos šķiršanos vēl n-tās reizes)

Lince (2016-11-27 05:08)  1 1 Nu bac. Man ar nav garumzimju datora, ja vienigi spiez labo Alt un tad tas jatur atlaiz un nekas nav. Tapec ar tagad nav jo nav un viss.
Zinu izlasit var, bet uzreiz daizi vardi nav saprast, jo ar garumzimem ir viena nozime, bez cita. Savienojot ar teikumu, tikai saprast var. Un ja vel burti samisejas, tad citam jalasa divas reizes lai saprastu attiecigo vardu.
Bet tracina vairak, ja lieto kr. zargona leksikas vardus, vai anglu.
Tapat tracina kad ne jega lieto nolieguma formas, kur to pasu var uzrakstit bez tas.
Bet ko variet parmest jaunatnei, ja Latvijas valodas centrs iesuka.
Piemers un centisos ar garumzimem: Vai nepateiktu cik ir pulkstenis? Un atbilde ko parasti saku ir, Nē. Prasītu, vai pateiksiet cik ir pulkstenis?
Ja nemanijat starpibu, tad sarunai nav jegas vairs.

Lince (2016-11-27 05:20)  1 1 Un kāpēc diskusijas ierosinātajai pašai nav valodas pareizā forma vārdiem?
Ja pašā jautājuma ir nolieguma forma.

--Latviešu valodas gramatikas lietojums. Tās trūkums Jūs netracina?--
Ja jau netracina ko tad prasi citiem? Ja būtu bez, ´ne´ TRACINA.
Jā tu ar mani tracini ar piekasīšanos, jo pašai ar to valodu ir ka ir.

Lince (2016-11-27 17:45)    1 Ievinjata:

--Torpedo - man pirmajā klasē bija audzinātāja, kas šo vārdu rakstīja tāpat. Ak, šie pedagogi!--

Bet Jus tomer esat piekasiga. Tad ja redziet kludainu valodu, esat tik jauka un izsakiet pareizo versiju. Nu ja -AK- skan ta jokaini, bet ko pati lietotu jau nespeji uzrakstit?
Parmest kadam, kas krietnos gados raksta -NAU- ar ir nekorekti.
Ja skolenam ta teiktu, tad vel saprastu.
Bet ja gados esosam, nu tas nav forsi. Ja vaig iejaukties, bet bez uzbraucieniem.
Uzrkasti pieklajigi un paskaidro varda butibu. Cilveks to sapratis un centiesies labot savu valodu.
Un vai tad pasai nav problemu ar daziem vardiem? Latviesu valoda ir vardi ko vaig iemacities ka abeci, lai rakstot neizblametos.
Piemeram daudzi aizdomajas kads burts rakstams -Ķ- vai -Č-? Te gan ja mak ir vienkars risinajums, vardu domas nosaukt bez mikstinajuma un uzreiz bus skaidrs, vai ari pielietot kadu locijumu. Un vards -NEVAJAG- daudzi raksta ka dzird izrunajot -NEVAIG-
Ir vel daudz piemeru, ko nerakstisu, tam nav jegas.
Ko gribu pateikt?
To ka skolas macas ne visi ar vieglam galvam, ir tadi kam galva smaga un apgust tikai virsejo kartu, bet citas jomas vini ir daudz paraki par Jums.
Jo publiks uzbrauciens norada tikai uz to ka esiet loti iedomiga persona. Kas parliecinata ka ir pati idealaka butne. Bet tas tak ta nav.
Es ar nav idels un briziem pieklibo gramatika, jo rakstu atri, un neparbaudu tekstu. Ta ir mana vajiba, zinu. Un te kur maniju vienu ierakstu, kur kads mineja par valodas atistibu lidzi laikam. Tam ar uzbrauciens bija, bet valoda mainas, to taksu nenoliegsi.
Bet sudi ir taja ka manas uz slikto pusi.
Jo leksika lieto svesvardus, minesu TROTUARS/IETVE, DZELSCELS/SLIEZU CELS (patapinats no kr. valodas burtiska tulkojuma) KVOTAS/LIMITS, nemaz nerakstisu kr. valodas sarnus.
Ja ir ko piebilst raksti godigi, un iztiksim bez anonimajiem ikskiem uz leju. Ja tadu liec uzraksti kapec?

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu