Augstākās izglītības nozīme

Vai izglītības līmenis - bakalaura, jo īpaši maģistra grāds ir jau beznosacījuma garants tam, ka izglītības ieguvējs ģenerēs augstvērtīgas, interesantas tēmas, spēs noturēt tēmu "rāmjos", ievēros pareizrakstības likumus, nepievērsies personālijām un spēs pamatot savu viedokli?
Personīgi es ar savu pamatskolas izglītību nespēšu konkurēt nevienā jautājumā:(((

zuzene  2 1 Nekāds izglītības grāds nav piešķirts vispār cilvēciskajām vērtībām-mīlestībai,drosmei ,uzticībai,arīkaislībai utt.To jūt arī cilvēki bez Jēlas ,Oksfordas u.c.universitātēm.

Tessa  2 6 neviena izglitiiba, dziives liimenis, stavoklis vai vel kas neatsver to, ka cilveks ir kretiins. to esmu teikusi neskaitamas reizes un atkal parliecinajos par to, ka tas ta arii ir.

Jurijs1962Augums163    1 ļoti lielā nozīme - starp profesoru un studentu izvēlēsies pēdējo :})

valmierietis333  3 2 Ir cilvēki ,kurus pat 20mit augstākās izglītības neglābs , kā bija tā arī paliek dumji !

Otra galējība , samācās visādus gudros vārdus un beigās neprot pat cilvēciski atbildēt uz visvienkāršāko jautājumu !

Esmu arī pa biznesa lietām sarakstījies ar biznesmeņiem , un kad saņemu atpakaļ vēstules , kur teikums sākas ar mazo burtu , pieturzīmju nav , teikums karājas gaisā ,jo punkta arī nav (laikam dikti aizņemti cilvēki)!
Un tas ir valsts iestādēs , pēc tādām vēstulēm nemaz nav vēlēšanās iesaistīties ar tādiem fruktiņiem darījumos !

neratni_stasti    2 Beznosacījuma garants nav.

P.S. Un neticu, ka marmorienei ir tikai pamatskolas izglītība. Tak bija laiki, kad vidējā izglītība bija teju obligāta, kā, nez, viņa no tā ir izsprukusi?

vilks28  1   pūce, tu vari cept kaut katru dienu mega gudras tēmas, bet man ir aizdomas, ka tevi tāpat virtuāli izvaros. Un ar izglītību tam nebūs nekāda sakara.

Epifanija  1   cilvēka vērtību nenosaka viņa izglītība, bet gan cilvēciskums, ko gan ar saviem papīriem jūs iesāksiet uz vientuļas salas un vai tos paņemsiet līdz uz Paradīzi, Dieva priekšā visi ir vienādi, nez kāpēc ar tiem papīriem daudzi ir bez darba.. pat par prezidentu var būt ar arodskolas zināšanām, labāk mācaties slīdēt bez ziepēm...

Dzelzene  4   Nē, nav garants, iemesli daudzi, galvenais-kā Jāsons minēja- cieņas trūkums pret sarunu partneriem, ne jau iedzimta debilitāte. Un kāpēc lai cienītu, piemēram, nenosakāmas dzimtes feiku ar kropļota putna attēlu profila bildes vietā? Jūs vispār filtrējat, kā perverti nonāk pie dzīvnieku bildēm, kuros tiem nedabiski ieplestas acis? Ar elektrību.
Kuram te niez mani 154 IQ testā, varu nomierināt, vairums tik var dabūt. Tāds spēļu testiņš klīst FB ārēs. Pakaitināšanas nolūkos varu piezīmēt, ka Amthauera testu arī pamanījos aizpildīt visās rezultātu ailēs saņemot mājienu >110% D:, un rezultāti ir NVA ((
Par tiem, kam sveši diplomi d plēš...ne jau tas, kam visvairāk izglītību, ir visgudrākais, bet tas ,kam vismazāk, točna ir vistupākais. Vidējā izglītība taču par velti, augstskolās joprojām tiek uzņemti studenti budžeta vietās, nu tie, kurus jau vispār vērts mācīt par valsts naudu(

Minkans22  1 1 Domāju, ka ir garants( varbūt ne beznosacījumu), jo cilvēks, kurš mērķtiecīgi mācījies, nokārtojis e- tos eksāmenus, izstrādājis un aizstāvējis zinātnisko darbu, tomēr prot gramatiski pareizi rakstīt, pieklājīgi komunicēt, izprast tematu, neaizskart personālijas u.t.t. Šie cilvēki ir mērķtiecīgi, ar gribasspēku un interesanti sarunu biedri.

av2    3 pateikssu taa, ir, protams, bet ja ir taas izgliitiibas....tas tomeer neko negarantee. Absaluuti neko. Turklat veel privaataja dziivee...nepavisam.
Nupat man pazinnaa , ar 3 aukstaakajaam, pazaudeeja darbu. Palicis iislaiciiks darbinns Daanijas universitaatee tikai. Un ssim, redz, depresija taada, ka gandriiz.... :(
Ko es saku, diemzzeel daudzi lloti, lloti gudri cilveeki ir lloti....nepiemeeroti muusdienu dziivei.
Bet laba zinna ir taa, ka parasti labi izgliitotie ir arii , varbuut izklusaas vecmodiigi, vini ir...kulturaali cilveeki. Un tas man patiik.

av2    1 atvainojos par drukas klluudaam ieprieksseejaa tekstaa.Tiko pamodos...

vilks28    2 Reku mums Vējonis itkā izglītots, bet nepalīdz. Ko lai dara?

Dzelzene    2 Ja vienā vārdā vajadzētu raksturot Vējoni, jūs tiešām izvēlētos šo īpašības vārdu?

asteriks26      Jebkura izglītība dod zināšanas. Jautājums ir , kā katrs prot tās pielietot, un te jau sākas inteliģence. Ja maģistra grāds ir nopirkts, tad nez vai viņš varēs sacensties ar pamatskolnieku pieturzīmju lietošanā, ja lieta būs nopietna. Māka nav tikt pie dioloma, māka ir izglītību sakārtot sevī un prast to pielietot.

Rondijs      Vispār jau ja tā godīgi runājam, augstākā izglītība vai maģistrs jau nedod zināšanas pa īstam, ne tajā ir tā galvenā vērtība. Jo darba tirgū parasti pieprasīts ir pavisam kas cits, kā māca skolā, arī dēļ tā ka kamēr tu pabeidz skolu, darba tirgus jau ir aizgājis uz priekšu, prasa daudz ko citu. Galvenā vērtība skolai vispār kā tādai, ir ka tā attīsta smadzenes, domāšanu, caur regulāri piepūli cilvēks iemācās domāt, jeb izšķirt arvien vairāk detaļas kādā jomā vai tēmā. Tāpēc, jo augstāka izglītība jo labāk attīstīta ir domāšana kā tāda.

borzomi      Inteliģentai sabiedrībai ir jābūt,tāpēc studēsim vien un neslinkosim!:)))
Kaut kur tās zināšanas tomēr noder,lai arī šķiet,ka neesat ne īstajā augstskolā ne universitātē.
2018-05-17

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu