Augstākās izglītības nozīme

Vai izglītības līmenis - bakalaura, jo īpaši maģistra grāds ir jau beznosacījuma garants tam, ka izglītības ieguvējs ģenerēs augstvērtīgas, interesantas tēmas, spēs noturēt tēmu "rāmjos", ievēros pareizrakstības likumus, nepievērsies personālijām un spēs pamatot savu viedokli?
Personīgi es ar savu pamatskolas izglītību nespēšu konkurēt nevienā jautājumā:(((

Geisha  1 5 Man te rados ir ieperinājies ar 3 augstākajām izglītībām. Vienīgais ko viņš manī izraisa tas ir vemšanas reflekss.
Bet arī ar pamatskolas izglītību ir krietni par maz. Man patīk gudri, bet ne pārgudri vīrieši. Cilvēkam ir jābūt interesantam.

elsa  5 6 Protams, ka ir! Vēl jo vairāk, ja tas ir nopirkts.
Ar vieglu smīnu vienmēr lasu komentārus, kur kāds mēğina uzsvērt, izcelt savu izglītības līmeni, jo citādi to var nepamanīt.

neko  1 5 Bez nosacījumiem šinī dzīvē nav vispār nekas. Un viss viss ir vērtējams tikai kontekstā.

"izteikt domu jāprot"
prasmīgi izteikta doma arī vēl nav garants ka cilvēks pilnīgs muļķības nesarunās. Vēl ir jāpārzin tēmu par ko runā. Vismaz minimāli.Valodnieka zināšanas nekādi nepalīdzēs nesarunāt pilnīgas muļķības tēmā par automašīnu remontu.

Jason  6 7 Augstākā izglītība ir garants tam, ka cilvēks būs spējīgs ģenerēt augstvērtīgas un interesantas tēmas, sakarīgi diskutēt un ievērot pareizrakstības noteikumus. Vai viņš to patiešām vienmēr arī darīs, tas būs atkarīgs no šī cilvēka rakstura iezīmēm un attieksmes pret sarunu biedru.

Alionushka  3 4 Ja ir runa par jautājumiem PA, tad varbūt atkarībā no tā, kādā jomā cilvēks to izglītību būs ieguvis. Baidos, ka kāds psihologs vai filozofs, uzdodot jautājumu un atbildot, būs nesakarīgāks par, piemēram, matemātiķi. Man domāt, tas, vai Marmorkaralienes minētie nosacījumi tiks izpildīti, vairāk atkarīgs no cilvēka personīgajām īpašībām - spējas loģiski domāt, savaldības, pieklājības, pašcieņas... Bet pareizrakstība ir jāiemācās pamatskolā. Nu, tā kaut kā.

coldlands  3 6 Sēžot pie kompja pat lohs spēs sakarīgi pasniegt savu domu(ja protams viņam būs tāda vēlme)
Es toties pazinu vienu onku, kurš jebkuru dzirdēto, redzēto, lasīto info uzsūca ka švammīte, tad apdomāja, pielika savu artavu, un vēlāk ļoti interesanti to atstāstīja.
Viņam bij septiņu klašu izglītība.

Kurts69  3 7 izglītība negarantē neko, bet tās esamība var samazināt riskus.

Paula6  1 15 Nē, augstākās izglītības diploms, bakalaura, maģistra vai doktora pat grāds, negarantēs interesantas vai augstvērtīgas tēmas izvirzīšanu un diez vai spēs noturēt diskusiju"rāmjos", nerunājot jau par pareizrakstības likumu ievērošanu, personāliju analīzi un spēju pamatot savu viedokli, jo:
1.skolās, augstskolās nemāca domāt, analizēt un pamatot vai aizstāvēt savu viedokli, tik "iekalt" un atbildēt pēc testiem "jā vai nē";
2.daudzi diplomi ir nopirkti un autors bieži vien pat nespēj īsi pateikt tā saturu;
3. cilvēkus nemāca sarunāties, diskutēt, pieņemt cita viedokli. Kā jau šeit kāda tēma parādīja, ka cilvēki maz lasa grāmatas vai gandrīz nemaz un ļoti reti šodien arī bērni lasa grāmatas;
4. augstskolas diploms, ar grādu vai bez, nav izglītības vai inteliģences rādītājs;
Kādā tēmas komentārā palūdzu autori skaidrāk noformulēt jautājumu, tad autore man uzrakstīja, ka esot psicholoģijas māģistre un tā tam jābūt.
5. Praktiski neesmu pamanījusi nevienu tēmu, kurā autors vada diskusiju.
Dažreiz tiešām jābrīnās, kā ir rakstīta tēma un tās izklāsts, kā arī komentāri;
6. Par tēmu daudzveidību šeit ir lieki runāt, jo primāra ir tikai viena un komentāri bieži vien vispār neattiecas uz tēmu, bet gan tikai zīmēšanās dēļ.
Tādas pabeigtas izglītības nav un ne jau augstskolas diploms to garantē, bet cilvēka vēlēšanās nepārtraukti izglītoties un augt. Man bija darbinieks ar 3 augstskolas izglītībām, tad es viņu labāk redzēju ejam prom, nekā nākam iekšā.
Un vēl...pret diskutētāju ir jābūt cieņai, kaut arī tavs viedoklis ir pavisam cits, bet tā jau šodien ir tāda aizmirsta īpašība.

Rodnijs  3 3 Augstākā izglītība jau šodien ir tāda minimālā latiņa, kurai jātiek pāri ja gribi justies kā cilvēks.

Antra1962    5 Īsā atbilde : Nav garants.
Pazīstu daudzus interesantus, radošus cilvēkus, kam nav augstākās izglītības, bet kas ir spējīgi "iznest" tēmu, pamatojot savu domu, ieklausoties cilvēkos un pat vēl iedvesmojot citus.

Paula6  1 1 Paldies, marmorakaraliene! tas ir mans viedoklis, patīk tas kādam vai nē, tāpat kā citi.
Lasīju to tēmu un domāju, ka uzrakstīšu par to vēl, kas daudz ko pasaka gan par sabiedrību, gan par, līdzīgu kā autorei, citu viedokļiem, īpaši sieviešu, un kas ir pamatā arī attiecību pastāvēšanai vai iziršanai.

Alionushka  3   Marmorkaralien - un arī pareizrakstība un stils kliboja uz visām četrām kājām. Maģistre!

Bazhix  2 5 Ir jau atšķirība, kā to izglītības līmeni mēra :)
Ja mēra diplomos, tad nē - negarantēs. Ja mēra zināšanās - tad, visdrīzāk, garantēs gan :)

Vassermans  6   Man kaa psihologijas doktorants man juus visi liekaaties kaa skujas ar savu neatiistiito entalektu.

Vassermans  5   Ā, man tagad ir entelekta favorīte te: laila14 vai kā tur viņu :D entalekta kapsēta kura apgaismo tupos ļaudis iekš enerneta :D

AivarsN    2 Mūsdienu izglītība balstīta uz zinātniskām dogmām, kuras bieži vien pat neatbilst patiesībai. Cilvēkam pirmām kārtām vajadzētu iemācīties patstāvīgi domāt un izdarīt secinājumus. Tāds jau tiešām būs interesants sarunu biedrs.

riebekle  2   Augstākās izglītības diploms un cilvēka plašās zināšanas vēl nav garantija tam, ka viņš pratīs skaidri un nepārprotami otram izklāstīt savu domu un ka spēs uzveidot visiem interesantas tēmas. Katam tas interesantais ir savs.

edding  1 3 Nez kā korelējas 13;36 un Jautā Dzelzene 2018-04-17 11:24, kā arī mūžīgā Ginta pieminēšana no visiem 7 nikiem. IQ esot 154. Ka tik ne tā.

DanaL  3 2 "Atkārtoju jautājumu lēnām un pa burtiem - Vai izglītības līmenis - bakalaura, jo īpaši maģistra grāds ir jau beznosacījuma garants tam, ka izglītības ieguvējs ģenerēs augstvērtīgas, interesantas tēmas, spēs noturēt tēmu "rāmjos", ievēros pareizrakstības likumus, nepievērsies personālijām un spēs pamatot savu viedokli?"
Un tomēr, autorīt, Tavs jautājums sastāv no 2 daļām, kur uz pirmo daļu jau a priori ir sagaidāmas diametrāli pretējas atbildes tāpat kā visās iepriekšējās reizēs, kad jautāts par šo pašu tēmu. Tāpēc 21-o reizi atkārtoties nevēlos.

Jautājuma otra daļa jeb komentārs" Personīgi es ar savu pamatskolas izglītību nespēšu konkurēt nevienā jautājumā:(((", kas ir daļēja atbilde uz pašas uzdoto jautājumu, rosinmāja manu komentāru, jo acīmredzot Tu vēlējies dzirdēt, ka - nē, nē, viss kārtībā, mūsu laikos arī sešu klašu izglītība ir augstā cieņā!

Atvaino, bet neattaisnošu tavas cerības. Jautājums, kaut triviāls, varbūt ir izdevies un jaunpienācējiem interesants, bet man interesantāka šķita pēdējā ironiskā piebilde, par ko tad arī ir mans komentārs.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu