Kas ir garīgums?

Garīgums vai garīgās vērtības, ko rūsa un kodes, kā teikts, nemaitā. Kas tas īsti ir?

kvarts  2 3 Jurk, tu dziļi maldies. Gars, tas ir dabīgā pasaule.Kā diena ar nakti , tā materiālā ar garīgo iet roku rokā. Cilvēki ir novērsti no garīgās pasaules un pievērsti kaut kādai materiālai ",pasaku" pasaulei par jēzu,par glabšanu, par taisnīgumu, kurā nav neviena patiesa vārda. Reliģija un galvenokārt kristīgā pasaule ir lielākais ļaunums uz zemes kam nav nekā kopīga ar garīgumu.

Muktiana  3 2 Vēl var piebilst, ka mūsu materiālais Visums ietilpst 14 līmeņos - 6 elles līmeņi un 7 debesu līmeņi. Zeme atrodas pa vidu. Visi tie 4 ķermeņi (tikai fiziskais ķermenis ir redzams) arī skaitās kā materiālie kermeņi. (Par to garīgo kermeni paskaidrot nevaru, bet tāds arī paralēli eksistē.) Ja cilvēks ir bijis labs, viņš var pacelties droši vien 1 pakāpi augstāk "debesu līmenī", bet arī šie 7 debesu līmeņi atrodas materiālajā pasaulē. Īstais kristiešu mērķis un citu reliģiju mērķis ir izkāpt no materiālā visuma pavisam, bet to nevar savādāk izdarīt kā vienīgi caur kalpošanu Dievam, Dieva apzināšanos, karmas dzēšanu. Karmas dēļ mēs atgriežamies. Bet, ja mēs esam sliktu domu ģenerātori, tad mūsu garīgais ķermenis ir tik vājš, ka nemaz nedod iespēju no šī materiālā visuma izcelties vai pakāpties augstāk.
Taču par mācītājiem un citiem super viedajiem (Māte Terēza - daudz tādu personību ir bijis un ir) saka, ka viņi ar garīgām domām jau savu garīgo ķermeni ir tik tālu uzaudzējuši, ka viņi, kaut arī fiziski atrodas uz Zemes, jau atrodas garīgajā valstībā un karma viņus neskar (tie pārējie ķermeņi var brīvi pārvietoties). Ja pareizi sapratu, tad Jēzus upurēšanās esot tāda, ka viņš atteicies ieiet garīgajā valstība, lai reinkarnētos materiālajā Visumā (viņš šobrīd atrodas materiālā visuma augstākajā debesu līmenī), lai palīdzētu cilvēkiem "pestīties" no elles, ciešanām utt. Bet super garīgs cilvēks pēc nāves jau nonāk garīgajā valstībā (un tas ir super kruti) un vairs nepārdzimst. Ja nonāk augstākajās debesu sfērās, tad vēl pārdzimst. Ir teikts, ja Jēzus regulāri noteiktos laika ciklos reinkarnējas. Un materiālajā Visumā ir laiks, garīgajā Visumā laika nav. Arī debesu līmenī cieš no vecuma. Varbūt cilvēka garīgums nozīmē to, cik lielu garīgo ķermeni viņš ir ieguvis, bet tas ir neredzams. Ja nu vienīgi var redzēt, ka cilvēks ir vieds, mierīgs, nav viņam nekādu sliktu tieksmju, nevaldāmu emociju un, vārdu sakot, "apskaidrots".

Catwomen    1 - Tā ir garīgā attīstība, arī dvēseliskums.

Samila    5 Kad mēs dzirdam vārdu „garīgums”, tad bieži vien mums rodas asociācija, ka tas ir kaut kas pretējs materiālajam. Patiesībā garīgums nav pretstats materiālajam. Mēs esam cilvēkveidīgas būtnes un garīgumam ir jāpalīdz mums būt par cilvēkiem un dzīvot saskaņā ar mūsu aicinājumu un tam atbilstošo dzīves kārtu, dzīves stilu un veidu. Kristīgais garīgums ir tas, ko mēs domājam, runājam, izvēlamies, darām, ko mēs piedzīvojam – zinot, mīlot un kalpojot Dievam. Mēdz teikt, ka garīgums – tā ir teoloģija praksē. [no Marika Zelča-Čerāne, Kristīgās dzīves institūts]

Svece  1 1 Vai musulmanis kas apjozies ar sprāgstvielām dieva vārda iedvesmots , ar lūgšanām uz lupām uzspridzinās "neticīgo" pūlī ar apziņu ka par šo darbu nokļūs paradīzē ir garīgas būtnes augstākā būtība. Un dara to "- vieds, mierīgs, nav viņam nekādu sliktu tieksmju, nevaldāmu emociju un, vārdu sakot, "apskaidrots".
Viss bla- bla - bla par garīgumu nāk no dvēseles ganu biznesa , forši runāt par neizmērāmu, filozofisku lietu , kuru katrs var pavērst sev tīkamā virzienā.

111zaagis111  2   Ko nevar izmērīt - tam nevar noteikt pakāpes. Katrs piešķir birku pēc savas samaitātības (vērtību) skalas. Vai palīdzot trūkumcietējiem ( mammatereza) netiek apšaubīta dieva griba likt šiem cilvēkiem ciest nabadzību lai attīrītos , augtu , izpirktu grēkus ? Vai labdarība savā dziļāka būtībā nav ļaunums ? Vai rūpējoties par nespēcīgiem, trūcīgiem - netiek pavairots viņu skaits , pagarinātas viņu mokas , apmierināts savs ego ? Vai zemā garīgā attīstība Terēzai neļāva redzēt savas darbības kosmiski globālā mēroga skatoties ļaunumu ?

Samila    1 Nevajag jau tā vispārināt ;)

*garīgumam ir jāpalīdz mums būt par cilvēkiem*

Cilvēks, kurš nogalina citus ir un paliek SLEPKAVA, neatkarīgi no tā kā vārdā tas tiek darīts. Es nebūšu Robina Huda teorijas atbalstītāja.

Chris1986  1   Garīgums ir tad, kad cilvēks ir vientuļš, lasa daudz grāmatiņas, domā par dzīves jēgu un vispār tādām tēmām. Kad viņam nav nekur jāsteidzas, tad var kā tāds būdistu mūks to atļauties darīt. Un tad viņš saprot, ka dzīšanās pēc lukususa materiālām lietām ir galīgi lieka un viņam nevajadzīga utt.

estepat  2   Garīgums ir neuzbāžšanās ar savu amorālo iedomu draugu, kurš gribot un varot visur un vienmēr perfekti uzturēt savu vēlamo kārtību, un pat katru matu ir izskaitījis slepkavām un viņu upuriem, lai nekļūdīgi varētu konstatēt- cik matu katram bija pirms slepkavībām un cik izkrituši slekavošanas laikā.. Ne jau par matu skaitu perfektam iedomu draugam jāsatraucas, bet gan vairāk par šo matu nēsātāju aizsardzību vai neitralizāciju:(pat ja upuris, vai viņa slepkava ir plikpauris..;)

Mendra  1 3 Visus ticīgos vieno altruisms/pašaizliedzība/upurēšanās, ticība, ka dara lietderīgu citu labā atsakoties no personiskajām vēlmēm.

limonija    1 "Vērtība ir jēgpilnais, saprātīgais, tas, kā vēl nav, bet kam vajadzētu būt un pēc kā vērts tiekties. Ir materiālas vērtības, ir garīgas vērtības. Abas tās atkarīgas no cilvēka pieprasījuma, no viņa vajadzībām, tik individuāli atšķirīgām, bet vienlaikus - līdzīgām."/S.Lasmane, A.Milts, A.Rubenis./
Augšminētie filozofi tālāk norāda svarīgākās no garīgajām vērtībām - 1)patiesais, 2)daiļais, 3)svētums, 4)labais jeb humānais. Tad nu mūsu individuālais GARĪGUMS veidojas no mūsu attiecībām/attieksmes pret šīm vērtībām...
P.S.Saprotams, ka par katru no minētājām vērtībām sanāktu vairākas lekcijas. Karmu lietās un kristietībā nemaz šoreiz nebraucu iekšā. No tiem, kam nekas nav svēts, sagaidu indīgas replikas pa šo līniju;)

lora1956    2 Garīgumu tāpat kā mīlestību,dzīves jēgu utml.eksistenciālas lietas var traktēt no dažādiem aspektiem,bet iegūt līdzīgu rezultātu. Ja runā par garīgumu reliģiskā aspektā,tad viss ir skaidrs-rūpes par dvēseles attīstību un šķīstību,lai pēc zemes dzīves pievienotos Visvarenajam. Grūtāk ir neticīgajiem vai,gribētos teikt,domājošajiem un meklējošajiem,jo,runājot par garīgumu,mēs vienalga neizbēgami nonākam pie dvēseles- kas tas ir un vai ir. Un,ja atzīstam,ka dvēsele ir(lai kas arī tas būtu),tad tik un tā garīgums ir dvēseles kopšana-jā,ar mākslu,ētiku,estētiku. Tā es šobrīd to jūtu.

111zaagis111    1 Garīgums ir dvēseles kopšana- ar mākslu , ētiku , estētiku ? Tik vienkārši ? Patērētāju sabiedrība- uzskata ka visu var nopirkt . Pieliec plauktus pilnus ar grāmatām par mākslu , ētiku , estētiku- ziedo 1 stundu dienā to lasīšanai- un tava dvēsele ziedēs skaistumā un būsi garīguma etalons ?

Man piemēram liekas ka dvēseles attīstība un šķīstība notiek tikai mokās , sāpēs , pārvarot ego , bailes , dzīves šķēršļus , grūtības. Ka komfortā dvēsele atpūšas , nevis attīstās.

paulaberga    1 Garīgums ir tieksme pakārtoties Īstenībai
Garīgums ir spēja rīkoties saskaņā ar Īstenību bez prāta kontroles.
Garīgums ir darbība patiesas subjektivitātes stāvoklī.

lora1956      Nožēlojami,ja cilvēks reālu darbību sevis pilnveidošanā un attīstībā,iepazīstot,apgūstot un galu galā pieņemot kā pašsaprotamu ētisko un morāles normu kopumu,aizstāj ar ārējiem atribūtiem un,piedevām,uzskata,ka tam ir kāda augstāka vērtība,izņemot tirgus vērtību. Nevajag visu trivializēt,novedot līdz absurdam..Ja kāds domā,ka,uzvelkot sirsniņmājiņas durvīm krustu,tā pārvērtīsies par dievnamu,varu tikai izteikt līdzjūtību.

agrisons  2 1 To nevar vienā teikumā pateikt ,ja nu vienīgi -Kristus, dzīvība, patiesība un ceļš.. Bet ja pamatīgāk ,tad lasi bībeli un ej uz baznīcu kur sludina par Jēzu Kristu, kā arī klausies kristīgo radio.

111zaagis111      Vai lasot bībeli iegūšu vairāk garīguma ka lasot par lācīti Pūku ? Domāju ka nē. Vai baznīcā kur sludina Jēzu ir vairāk garīguma kā labā teātra izrādē ? Kristīgā radio klausīšanās paaugstina garīgumu - naivums vai stulbums ?

jurks      Šis noslēpums liels un kas tajā staigā, tas Mīlestību reiz uzlūkos vaigā!!! Vai ir kaut kas vēl pārāks par šo??? Katram sava cīņa jāizcīna, nežēlīga un baisa, bet svarīgi ir tas- kam par godu? Kurš ir tas, kā vārdā mēsesam gatavi sevi ziedoties? Vai būsim pienācīgi atalgoti? Un nebūsim pievilti?
Dieva Vārds ir tas, kas ir uzticīgs un droš patvērums!!!

Muktiana    1 Par garīgumu ir ļoti labi pateikts šajā mana mīļākā garīgā skolotāja videoklipā (10 min garš, var sākt klausīties no 3. minūtes.) Paklausies. Man jau nu ļoti patīk, kā viņš stāsta un paskaidro visas garīgās pasaules lietas. Neesmu dzirdējusi, ka kādam tas izdotos labāk.
https://www.youtube.com/watch?v=xEryT_KlfMY&list=PLhQvESfduXoBKphwXbtKutARHAW-t4fze&index=136

Muktiana    1 Gribēju piebilst,ka tur ir uzliekami arī subtitri latviešu vai angļu valodā. Un arī nākamais klipiņš listē ir labs. Tur tiek teikts, ka garīgas attiecības atškiras no materiālām attiecībām ar to,ka viens otram kalpo par velti. Viņš, piemēram, māca savus mācekļus (garīgajās zināšanās, tajā skaitā arī kulinārijā) par velti un arī viņam neskaitāmi mācekļi kalpo par velti. Jo tās esot mīlestības attiecības. Viss ētiskais, skaistais un starp jebkuriem cilvēku
iem patiesi mīlošas attiecības ir Dieva enerģijas atblāzma, tāpēc tās ir garīgas. Bet, ja mēs strādājam pie darba devēja, tad tās ir materiālas attiecības. Arī ģimenē mēs drīzāk ar partneri veidojam materiālas attiecības, - vīrs uzvedas kā nākas, tātad paciešam (un pretēji- sieva skaista, ok), bet tiklīdz izdevīgums zūd, tā beigas. Īsta mīlestība ir tad, ja materiālā mīlestība pāraug garīgajā (vai varbūt jau sākas kā garīga - uz draudzību balstīta). Dzimumattiecības ir materiālas attiecības, ja vien tās nav paredzētas bērnu ieņemšanai. Tātad - partneris apmierina, paciešam. Vairāk nespēj, tad negarīgi dodamies tālāk.

Witch      Dzīvot ar sirdi. 2020-11-27

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu